Unelmien Talo&Koti

Kukkatapetteja ja helmiä kirppiksiltä! Lorettan pieni puutalokoti on kuin romanttinen pilkahdus Pariisista

Kukkatapetteja ja helmiä kirppiksiltä! Lorettan pieni puutalokoti on kuin romanttinen pilkahdus Pariisista
Turun Kakolanmäellä sijaitseva puutalokortteli lumosi Loretta Svennevigin täysin. Pikkuinen asunto oli pakko saada omaksi! Loretta soitti pankkiin ja kysyi lainaa ennen kuin välittäjä edes ehti paikalle. ”Halusin luoda suloisen tyttöpesän, jonka sisustus on kukkainen ja romanttinen”, Loretta kertoo.
Julkaistu: 31.1.2020
Lorettan 46-neliöinen koti sijaitsee vuonna 1906 rakennetussa puutalossa Turun Kakolanmäen kupeessa.
Keittiönpöytänä on puutarhapöytä, joka löytyi edellisen kodin piharämeiköstä. Tuolit ovat Ikeasta ja kulkeneet mukana jo vuosia. Loretta päällysti istuinosat Indiskan pöytäliinakankaalla. Virkattu liina on kirppikseltä ja kulmakaappi kierrätyskeskuksesta. Siinä säilytetään käyttöastioita.
Ikean perusvalkoiset, kiiltävät kaapit saivat uutta ilmettä poistokorista ostetulla maalilla. Loretta leikkasi edellisen kodin verhoista kaitaleet peittämään mikroa ja astianpesukonetta. Loretta hankkii vain nättejä astioita, joilla on monta käyttötarkoitusta. Emalikipoissa hän vaivaa taikinan ja tarjoilee salaattia ja pastaa. Värikkäät mukit ovat Indiskasta. Isovanhemmilta saatu Karhulan iso lasipurkki päätyi spagettisäilöksi.
Loretta toteutti pienen budjetin hyllykön maatilalta saamistaan kanalan laatikoista. Hän pesi, hioi ja maalasi laatikot. Esineet ovat rakkaita muistoja isovanhemmista. Suosikki on kesäpaikasta tuotu sydänpurkki, jossa Loretta säilyttää kahvia. Kukkakannu on kirppikseltä.
Leo seuraa naapurielämää keittiön ikkunasta. Pitsiverhot ovat lahja 87-vuotiaalta naapurinmieheltä. Verhot on tehnyt miehen äiti vuosikymmeniä sitten. Unikkotapetti on Bauhausista.
Keittiön hella on käytössä päivittäin, sillä koti lämpiää puulla. Loretta on ostanut räsymattoja kirpparilta ja saanut lahjaksi. Hyllyn hän kokosi puulaatikoista.
Näkymä huoneesta toiseen on seesteinen, vaikka tavaraa on runsaasti.
Loretta osti sohvaryhmän parillakympillä kierrätyskeskuksesta. Pöydän hän sai ystävältään. Vihreä ovi löytyi kellarista, avainkin on vielä paikoillaan. Edellinen omistaja pahoitteli, ettei ollut ehtinyt heittää ovea pois.
Aikaisemmin Loretta osti kaiken uutena, puutalokodissa hänestä on tullut kierrättäjä. "Kontti on minun luottotavarataloni, ja tuunaamisesta on tullut suosikkipuuhaani."

Loretta petaa sängyn kutsuvaksi pesäksi. Liila tilkkutäkki löytyi roskiksesta, muut peitot ovat kirppikseltä. Sängyn päällä on hyvä luoda uusia biisejä. Loretta on ammatiltaan sekä muusikko että kampaaja. Katossa roikkuva korin ja myrskylyhdyn yhdistelmä on vain koristeena. Kultakehyksinen peili on lahja hyviltä ystäviltä. Kaappi on itse tuunattu. Näyttävä tapetti on Bauhausista.
Päiväpeittoja saa olla monta päällekkäin ja tyynyjäkin houkutteleva kasa.
Loretta rakastaa lukemista. Mieluisia ovat ranskalaiset kirjailijat, kotimainen suosikki on Anna-Leena Härkönen. Kirjat ovat käden ulottuvilla ystäviltä saadussa, vanhasta puulaatikosta tehdyssä hyllyssä. Kukkataulu on kirppikseltä.
Pienessä kodissa tila on käytetty tarkoin hyödyksi.
Mitä tehdä, jos ihastuu intialaiseen, värikylläiseen kaappiin, mutta budjetti ei riitä? Näin Loretta toimii: hän ostaa perustylsän lastulevykaapin kirppikseltä ja tuunaa sen vallattomasti intialaiseen henkeen.
Mummin turkoosi meikkipöytä on Lorettalle rakas. Kirpputorilta löytyneessä rasiassa hän säilyttää rannekoruja. Pienet rasiat ovat Kasvihuoneilmiöstä. Onnea tuova Alfons-norsu on kierrätyskeskuksesta, buddha Indiskasta.
Kun Loretta osti puutaloasunnon, hän halusi elämälleen uuden alun. "Halusin luoda oman, suloisen tyttöpesän, jonka sisustus on kukkainen ja romanttinen." Olohuoneen kaakeliuuni on alkuperäinen ja lämpiää päivittäin. Värikäs viltti on kirppislöytö.
7 kommenttia