Unelmien Talo&Koti

Virkkukoukkusen Tiina levittää värien ilosanomaa – koti on villien ideoiden temmellyskenttä

Virkkukoukkusen Tiina levittää värien ilosanomaa – koti on villien ideoiden temmellyskenttä
Ideoita pulpahteleva ja iloinen Tiina Kärkäs-Sund ja Harri Sund perustivat yhteisen kodin Imatralle. Tiina tunnetaan myös Virkkukoukkunen-myymälöiden yrittäjänä.
Julkaistu: 26.12.2018

"Perustimme Harrin kanssa yhteisen kodin pari vuotta sitten. Harrilla oli miehekkääseen tyyliin vähän karumpi sisustus, vaikka hän olikin värien ystävä ja selkeästi visuaalinen. Minä tein aikuisiän inventaarion ja vähensin tavaroita reippaasti muuttaessani.

Remppafirma toteutti suunnitelmat. Olemme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen.

Kotona pitää olla paljon inspiroivaa katseltavaa. Silmä lepää kuvioissa, väreissä ja kauniissa asetelmissa. Ne ovat minulle elämän eliksiiri.

Jo pienenä tyttönä kokosin esineitä yhteen ja tein niistä asetelmia. En mielelläni luovu tavarasta vaan yritän keksiä sille uuden käyttötarkoituksen."

Pip Studion Chinese Rose -tapetti valittiin olohuoneeseen yhdessä. Katonrajassa on Harrin vaimon toiveesta nikkaroima aarrehylly.
Tiinan työntekijä Mari tuunasi vanhan jalkalampun maalaamalla varren ja varjostimen sekä tapetoimalla varjostimen lohkot.
Fortuna-peli on rakas muisto Harrin mummolasta. Se on saanut vuodenaikaan sopivan koristelun.
Olohuoneen seinälle on koottu hyvän mielen galleria muistoista ja iloisista kuvista. Pöytäliina on vintagelöytö Amsterdamista.
Tiina on intohimoinen teenjuoja. Veikeä peuranpää on Kööpenhaminasta, sarviin on vain lisätty juhlavalaistus.
Tiina sanoo olevansa täysin kilahtanut isoäidinneliöihin. Äidinäiti opetti hänet virkkaamaan niitä viimeisenä kesänään seitsemän vuotta sitten. Tapetti on Pip Studion Memories.
Harri on kunnostanut keittiön puusohvan ja Tiina somistanut sen. Vihreä tuoli on Tiinan äidinäidin nikkaroima.
Rakastuneet porot ovat Tiinan omasta Virkkukoukkunen-liikkeestä. Puukengät ostettiin Amsterdamin-reissulla.
Keittiön kaapisto vaihtuu lähiaikoina punaiseksi. Nyt ovia piristää Tiinan suunnittelema tonttuhaitari.
On kaksi asiaa, joita Tiina ei voi vastustaa: keittiöpyyhkeet ja kauniit teekupit. Useimmiten käteen tarttuu Arabian sinivalkoinen Fiesta-kuppi, joka on peräisin lapsuudenkodista.
Marjam-Interiorin peili ja käytettynä ostettu sänky ovat kuin luodut toisilleen. Tapetti on Pip Studion Early Bird. Myös päiväpeitto on saman valmistajan mallistosta.
Makuuhuoneen seinässä on Pip Studion viittä vaaleanpunaista tapettia. Jätelavalta löydetty kaappikin on koristeltu tapetinpaloilla.

Tiinan omat Instagram-tilit ovat virkkukoukkunen, htiinam ja harmiksu.

6 kommenttia