Unelmien Talo&Koti

Sanna käy sisustusostoksilla autoromuttamolla – ”Saatan saada idean yöllä, ja valmista pitäisi tulla heti”

Sanna käy sisustusostoksilla autoromuttamolla – ”Saatan saada idean yöllä, ja valmista pitäisi tulla heti”
Sanna Hepola on luonut pienellä rahalla entiseen kyläkouluun jännittävän kodin, joka pursuaa lämminhenkistä huumoria. Inspiraation iskiessä impulsiivinen sisustaja ryhtyy purkamaan keittiökaappeja vaikka keskellä yötä.
Julkaistu: 8.10.2019
Sanna ja hänen Miro-poikansa muuttivat neljä vuotta sitten Huutotöyryyn Kymijoen rannalle. Korkeaan olohuoneeseen on rakennettu parvi yövieraille. Sen alla on Sannan toimistonurkkaus, jossa on työpöytänä vanha mankeli. Sanna osti kukonaskelmatot ja valkoisen kaapin ystäviltään. Kattovalaisimen hän kokosi urheilukentän ulkovalon kuvusta, valaisintarvikesetistä ja kettingistä.
Sohvapöytä on tehty irtojaloista ja saunasuojalla käsitellystä vanerilevystä.
Haavi ja kirjahylly ovat tulleet vanhan talon kylkiäisenä. Kuorma-­auton jäähdyttimeen kuuluneen potkurin Sanna on ostanut autoromuttamolta Asikkalasta. Hän kävi siellä kavereidensa kanssa varta vasten "sisustusostoksilla". Kaikki vanhan talon oviaukot ovat hieman erikokoisia. Keittiön oven leveys on vain 65 senttiä.
Sannan kauan etsimät metallituolit löytyivät yllättäen ystävän navetasta.
Keittiö on yhdistelmä rokkia ja kodikkuutta. Valaisin on Parolan aseman rompetorilta. Sanna löysi pöydänkannen ja metallijalan työpaikaltaan. Kansi oli kärsinyt, joten hän maalasi sen mustaksi ja sprayasi pintaan kuvion pitsiliinan läpi. Reunan hän viimeisteli metallipannalla.
Sannan kamarin ihana rautasänky on haapamäkeläisestä osto- ja myyntiliikkeestä. Tyynynpäälliset ovat alelaarilöytöjä ja vaihtuvat petivaatteiden kanssa samaan tahtiin. Sanna on niitannut tapettivuotia hirsiseinään niin korkealle kuin on ylettynyt. Ne on helppo irrottaa, jos kyllästyy ja haluaa uutta. Esiin kuorittu hirsikatto on näyttävä mutta epäkäytännöllinen, koska lautojen välistä sataa hiekkaa ja purua sänkyyn päivittäin.
Mummin lapsenlapselleen ostama mekko oli jo valmiiksi pieni, joten se päätyi kehyksiin. Kengät ovat Sannan vanhat ja henkselit kuuluneet Miron isälle. Vaaka on huutokaupasta.
Miron sänky on Tori.fistä, Sanna vain maalasi sen harmaaksi. Kaverit yöpyvät alta vedettävällä laverilla. Yöpöytänä on sähkökela. Valaisin on Parolan aseman rompetorilta ja pölykapselit tutun tallista. Ystävät tietävät, mistä Sanna ja Miro tykkäävät, joten he tuovat mukanaan kaikkea kivaa. Bassoista toinen on Miron ja toinen hänen isänsä.
Kun Sanna lähtee sisustusostoksille, hän voi päätyä vaikka autoromuttamoon.
Asunto oli siivoamisen jälkeen muuttovalmis, sillä koulun omistaja oli tehnyt jo kaikki tarpeelliset remontit. Sannan perheen koti on entisessä kansakoulun opettajan asunnossa. Nyt Sannan ja Miron parhaat ystävät Tanja ja Max ovat poikenneet munkkikahville. Heti muuttopäivänä tavattujen ystävien ansiosta asettuminen vieraalle paikkakunnalle on sujunut hyvin. Nasu-­kissa nauttii kaikkien huomiosta.
Sannasta on hauskaa tehdä yllättäviä asetelmia sekä sisälle että ulos. Huumori kukkii myös pihalla: lobeliat kukoistavat vanhassa matkalaukussa.
Kukat Sanna poimii pihaniityltä ja tienpientareilta ja asettelee vanhoihin pulloihin ja vaaseihin. "Saatan jarruttaa reissussa ja sukeltaa ojanreunaan keräämään upean kimpun kotiin. Minun puolestani kotipihakin saisi olla yhtä suurta kukkaniittyä. Ei tarvittaisi ruohonleikkuria ollenkaan." Puutarhassa kasvaa myös hyötykasveja kuten perunaa ja yrttejä.
Sanna luonnehtii itseään impulsiiviseksi ja kärsimättömäksi sisustajaksi. "Saatan saada idean keskellä yötä, ja valmista pitäisi tulla heti. Eräänä iltana puoli yksitoista sain päähäni, että haluan keittiön yläkaapit pois. Miron isä oli onneksi paikalla, ja yhdessä väkersimme ne irti. Tilalle toivomiani avohyllyjä piti odottaa aamuun." Nasu-kissa sulatti Sannan sydämen, kun se tuli osaksi perhettä neljä vuotta sitten.
3 kommenttia