Parhaat joululaatikot – kaikki perinteiset reseptit ja uudet, innostavat ideat
Ruoka
Parhaat joululaatikot – kaikki perinteiset reseptit ja uudet, innostavat ideat
Parhaat joululaatikot kuuluvat perinteiseen joulupöytään kuin punalakki tontulle. Valmista lanttulaatikko, porkkanalaatikko ja imelletty perunalaatikko itse ja kokeile uudenlaisia vaihtoehtoja. Poimi reseptit!
20.12.2021
 | Päivitetty 1.12.2023
 |
Meillä kotona

Parhaat joululaatikot – perinteiset reseptit

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko on monelle se joulun ykkönen. Rakastettu herkku syntyy helposti soseutetuista lantuista ja muista aineksista vain sekoittamalla ja uunissa paistamalla.

Porkkanalaatikko

Perinteinen, riisipuurosta tehty porkkanalaatikko maistuu ihanan lempeältä ja pehmeältä.

Imelletty perunalaatikko

Imellettynä, kiitos! Perunalaatikko on joululaatikoista kenties konstikkain valmistaa, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Kokeile myös suosittua vanhanajan imelletyn perunalaatikon ohjettamme.

Haluatko päästä helpolla? Tuunaa kaupan joululaatikot

Valmiiden joululaatikoiden maustaminen on ihanan helppoa! Poimi täsmäreseptit joululaatikoiden tuunaamiseen täältä.
  • Monet valmiit joululaatikot maistuvat sellaisenaan, mutta tuunaamalla niihin saa lisää makua ja mehevyyttä. Nokare voita, loraus kermaa ja ripaus joulumausteita sopii lisättäväksi mihin tahansa laatikkoon.
  • Perunalaatikkoon saat lisämakeutta siirapista. Lanttulaatikon joukkoon sopivat vaikkapa inkivääri, neilikka ja kardemumma tai sipulikuutiot, sinihomejuustomurut ja mustapippuri. Porkkanalaatikon pinnan voi viimeistellä korppujauhojen sijaan piparkakkumurskalla, pähkinöillä tai manteleilla ja voinokareilla.
  • Lisää mausteet ja sekoita. Lusikoi sitten valmislaatikko uuni­kuumennusta kestävään tarjoiluastiaan. Kuumenna laatikkoa 175 asteessa noin puoli tuntia. Kaunis astia on kiva nostaa uunis­ta suoraan joulupöytään.

Parhaat joululaatikot – uudet ideat

Bataattilaatikko

Viime vuosina perinteisten joululaatikoiden rinnalle suosikiksi on singahtanut makea ja lempeän mausteinen bataattilaatikko. Kannattaa kokeilla!

Punajuurilaatikko

Upean purppuraisessa punajuurilaatikossa kohtaavat makeat juurekset ja voimakas, suolainen sinihomejuusto.

Lanttuviipalelaatikko

Valmista lanttulaatikko tänä vuonna viipaleista Hasselbackan tyyliin! "Aivan huippuhyvää... Kiitos mainiosta reseptistä", kehuu lukijamme. Nappaa lanttuviipalelaatikon resepti.

Juureslaatikko

Vuohenjuusto ja mantelit yllättävät juureslaatikossa. Tämä joululaatikko on todella helppo valmistaa, kokeile vaikka!

Lehtiperunat

Kun ohuenohuiksi viipaloidut perunat yhdistää ruskistettuun voihin, voiko pieleen mennä? Vain muutamasta aineksesta syntyvät lehtiperunat ovat oiva vaihtoehto silloin, jos imelletty perunalaatikko ei innosta.

Litistetyt uunibataatit

Jotain ihan muuta kuin laatikkoa? Litistetyt uunibataatit tuovat joulupöytään juuresten makeuden uudessa muodossa. Reseptissä mausteiset bataatit saavat ylleen herkullisen juustokuorrutuksen.
Kommentoi »