


Juureslaatikko – vuohenjuustolla terästetty lisuke haastaa tutut laatikot maussa ja helppoudessa
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Vuohenjuustoisen juureslaatikon kaikki raaka-aineet sekoitetaan nopsasti vuoassa ja pinnalle ripotellaan manteleita, ja sitten joulun helpoin lisuke onkin valmis uuniin. Kokeile, sillä et voi olla ihastumatta!
Reseptin ainekset
8 annosta
2
kananmunaa
1 kg
juuressosetta
1 pkt (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1½ dl
kuohukermaa
1½ dl
mannasuurimoita
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
¼ tl
kanelia
½ tl
juustokuminaa
Pinnalle
mantelia kokonaisena, rouheena tai lastuina
Juureslaatikko vuohenjuustolla – ohje:
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kaikki aineet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle manteleita.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Vinkki!
Osta sose valmiina tai tee itse. Soseeseen sopivat esimerkisi bataatti, porkkana, maa-artisokka, palsternakka ja juuriselleri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat