Juureslaatikko – vuohenjuustolla terästetty lisuke haastaa tutut laatikot maussa ja helppoudessa

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Vuohenjuustoisen juureslaatikon kaikki raaka-aineet sekoitetaan nopsasti vuoassa ja pinnalle ripotellaan manteleita, ja sitten joulun helpoin lisuke onkin valmis uuniin. Kokeile, sillä et voi olla ihastumatta!
KA
4.3
0


Ainekset (8 annosta)

  • 2kananmunaa
  • 1 kgjuuressosetta
  • 1 pkt (150 g)pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
  • 1½ dlkuohukermaa
  • 1½ dlmannasuurimoita
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • ripausmustapippuria
  • ¼ tlkanelia
  • ½ tljuustokuminaa

Pinnalle

  • mantelia kokonaisena, rouheena tai lastuina
Tulosta

Juureslaatikko vuohenjuustolla valmistetaan näin:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kaikki aineet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle manteleita.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Vinkki!

Osta sose valmiina tai tee itse. Soseeseen sopivat esimerkisi bataatti, porkkana, maa-artisokka, palsternakka ja juuriselleri.

MITÄ PIDIT?
4.25
Kommentoi »