4,1(9)
Juureslaatikko – vuohenjuustolla terästetty lisuke haastaa tutut laatikot maussa ja helppoudessa
kasvis
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Vuohenjuustoisen juureslaatikon kaikki raaka-aineet sekoitetaan nopsasti vuoassa ja pinnalle ripotellaan manteleita, ja sitten joulun helpoin lisuke onkin valmis uuniin. Kokeile, sillä et voi olla ihastumatta!
Julkaistu 20.12.2019
Meillä kotona
Reseptin ainekset 8 annosta
2kananmunaa
1 kgjuuressosetta
1 pkt (150 g)pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1½ dlkuohukermaa
1½ dlmannasuurimoita
1 rklvaahterasiirappia
1 tlsuolaa
ripausmustapippuria
¼ tlkanelia
½ tljuustokuminaa
Pinnalle
mantelia kokonaisena, rouheena tai lastuina

Juureslaatikko vuohenjuustolla – ohje:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kaikki aineet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle manteleita.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Vinkki!

Osta sose valmiina tai tee itse. Soseeseen sopivat esimerkisi bataatti, porkkana, maa-artisokka, palsternakka ja juuriselleri.

1 kommentti