Maku

Juureslaatikko

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
MU
KA
3
0
Kuvat Arto Vuohelainen


Ainekset (10 annosta)

  • 400 gporkkanaa
  • 400 glanttua
  • 200 gpalsternakkaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1 rklsiirappia

Pinnalle

  • 1 rklsiirappia
  • 1 rklkorppujauhoja
  • 20 gmargariinia (rasvaa 60 %)
Tulosta

Kuori juurekset ja sipuli, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi ja levitä voideltuun vuokaan kerroksittain.

Sekoita kasvisliemi, suola, mausteet ja siirappi. Kaada liemi juuresten päälle vuokaan. Valuta siirappiraitoja vielä juureslaatikon pinnalle, ripottele korppujauhoja päälle ja vuole lopuksi päällimmäiseksi muutama rasvanokare. Kypsennä juureslaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

MITÄ PIDIT?
3