


Joululaatikoiden tuunaus – näin valmislaatikot muuttuvat käden käänteessä kuin itse tehdyiksi
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Kaupan joululaatikoiden tuunaus on helppo keino loihtia joulupöytään persoonallista ja herkullista tarjottavaa. Poimi ohjeet lanttulaatikon, perunalaatikon ja porkkanalaatikon tuunaamiseen!
Reseptin ainekset
Tuunattu lanttulaatikko
700 g
lanttulaatikkoa (valmistuote)
2 rkl
tummaa siirappia
1 tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
kanelia
voita
seesaminsiemeniä
Tuunattu porkkanalaatikko
700 g
porkkanalaatikkoa (valmistuote)
2 dl
kookoskermaa
2 tl
raastettua inkivääriä
1
appelsiinin raastettu kuori
½ tl
chilirouhetta
korppujauhoja
voita
tähtianiksia
Tuunattu perunalaatikko
700 g
imellettyä perunalaatikkoa (valmistuote)
2 rkl
vaahterasiirappia
½ tl
muskottipähkinää
¼ tl
kardemummaa
1 dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
voita
pekaanipähkinöitä
mausteneilikoita
Lanttulaatikon tuunaus:
- Lisää lanttulaatikkoon tumma siirappi ja mausteet, kurkuma, juustokumina, jauhettu inkivääri ja kaneli.
- Kaavi seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja voinokareita.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Porkkanalaatikon tuunaus:
- Notkista porkkanalaatikko kookoskermalla. Lisää raastettu inkivääri, yhden appelsiinin raastettu kuori ja chilirouhe.
- Lusikoi seos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita sekä koristele tähtianiksilla ja chilirouheella.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Perunalaatikon tuunaus:
- Sekoita imelletyn perunalaatikon joukkoon vaahterasiirappi, muskottipähkinä, kardemumma ja puoli desilitraa rouhittuja pekaanipähkinöitä.
- Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle puoli desilitraa pekaanipähkinärouhetta ja voinokareita sekä painele päälle muutama kokonainen pekaanipähkinä ja mausteneilikka.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat