Maku

Joululaatikoiden tuunaus – näin valmislaatikot muuttuvat käden käänteessä kuin itse tehdyiksi

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Kaupan joululaatikoiden tuunaus on helppo keino loihtia joulupöytään persoonallista ja herkullista tarjottavaa. Poimi ohjeet lanttulaatikon, perunalaatikon ja porkkanalaatikon tuunaamiseen!
KA
4.1
0
Julkaistu 15.12.2021


Reseptin ainekset

Tuunattu lanttulaatikko

  • 700 glanttulaatikkoa (valmistuote)
  • 2 rkltummaa siirappia
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • ½ tlkanelia
  • voita
  • seesaminsiemeniä

Tuunattu porkkanalaatikko

  • 700 gporkkanalaatikkoa (valmistuote)
  • 2 dlkookoskermaa
  • 2 tlraastettua inkivääriä
  • 1appelsiinin raastettu kuori
  • ½ tlchilirouhetta
  • korppujauhoja
  • voita
  • tähtianiksia

Tuunattu perunalaatikko

  • 700 gimellettyä perunalaatikkoa (valmistuote)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • ½ tlmuskottipähkinää
  • ¼ tlkardemummaa
  • 1 dlrouhittuja pekaanipähkinöitä
  • voita
  • pekaanipähkinöitä
  • mausteneilikoita
Tulosta

Lanttulaatikon tuunaus:

  1. Lisää lanttulaatikkoon tumma siirappi ja mausteet, kurkuma, juustokumina, jauhettu inkivääri ja kaneli.
  2. Kaavi seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja voinokareita.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Porkkanalaatikon tuunaus:

  1. Notkista porkkanalaatikko kookoskermalla. Lisää raastettu inkivääri, yhden appelsiinin raastettu kuori ja chilirouhe.
  2. Lusikoi seos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita sekä koristele tähtianiksilla ja chilirouheella.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Perunalaatikon tuunaus:

  1. Sekoita imelletyn perunalaatikon joukkoon vaahterasiirappi, muskottipähkinä, kardemumma ja puoli desilitraa rouhittuja pekaanipähkinöitä.
  2. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle puoli desilitraa pekaanipähkinärouhetta ja voinokareita sekä painele päälle muutama kokonainen pekaanipähkinä ja mausteneilikka.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kommentoi »