Maku

Paremmat joululaatikot

45 min
3.5
0

Paremmat joululaatikot

Helpot ohjeet, joilla pystyt tekemään valmisjoululaatikoille ihmeitä.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Punakaali–mantelivuoka

  • 350 gPunakaalivuoka, Saarioinen
  • ½ dlmantelimaitoa
  • ½ dlmantelirouhetta
  • 1 rklkorppujauhoja
  • voita

Porkkana–inkivääri–kardemummalaatikko

  • 400 gPorkkanalaatikko, Saarioinen
  • ½ rklinkivääriraastetta
  • 2 rklkermaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 rklkorppujauhoja
  • voita

Mehevä lanttu–piparilaatikko

  • 400 gLanttulaatikko, Saarioinen
  • ½ dlranskankermaa
  • 1 kplkeltuainen
  • 2 kplpiparkakkuja
  • ½ rklruiskorppujauhoja
  • voita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Lämmitä uuni 180 °C.

Avaa valmis laatikot ja levitä niistä jokainen tasaisesti hieman alkuperäispakkausta isompaan uuninkestävään vuokaan, jonka reunat ja pohja on rasvattu.

Kaada punakaalivuokaan mantelimaitoa. Sekoita se tasaisesti kevyesti lusikalla kääntelemällä. Yhdistä korppujauho ja mantelirouhe. Levitä tasaisesti laatikon pinnalle. Vuole päälle muutama nokare voita.

Raasta inkivääri ja yhdistä kerman kanssa. Mausta kardemummalla. Kaada seos porkkanalaatikon joukkoon ja sekoita se tasaisesti kevyesti lusikalla kääntemällä. Varo murskaamasta riisejä. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhot ja vuole päälle muutama nokare voita.

Yhdistä keltuainen ja ranskankerma pienessä kulhossa. Kaada se lanttulaatikon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Murustele pinnalle kaksi piparia mahdollisimman hienona jauheena. Lisää myös hieman korppujauhoa. Vuole päälle muutama nokare voita.

Paista uunissa noin 30 minuutin ajan.

Vinkki!

Valmista myös itse tehdyt joululaatikot näillä mausteilla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä