Makeaksi imelletty vanhanajan perunalaatikko kuuluu erottamattomasti joulupöytään. Pieni siirappilisä tekee imelletystä perunalaatikosta entistä maukkaamman, suosittelemme!
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Älä lisää keitinveteen suolaa.
Valuta perunoista keitinvesi ja ota se talteen. Survo perunat soseeksi. Soseen ei tarvitse olla täysin sileää.
Anna perunasoseen jäähtyä hetki. Lisää siihen osa vehnäjauhoista ja sen verran keitinlientä, että perunasose on melko paksua.
Peitä perunasose kannella. Anna perunasoseen imeltyä lämpimässä paikassa 2 tuntia.
Lisää loput vehnäjauhoista ja jatka imellyttämistä vielä 2–3 tuntia. Perunasose on imeltynyttä, kun se muuttuu maultaan makeaksi, löysemmäksi ja hieman tummemmaksi.
Lisää imeltyneeseen perunasoseeseen kiehautettu maito, voisula, siirappi ja suola.
Kaada seos voideltuun, tilavaan vuokaan tai kahteen pienempään.
Paista imellettyjä perunalaatikoita 150-asteisen uunin keskitasolla 2–3 tuntia, kunnes laatikko saa kauniin paistopinnan. Voit valmistaa perunalaatikon paistovalmiiksi jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.