Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vanhanajan imelletty perunalaatikko

8 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 8 h 0 min

Makeaksi imelletty vanhanajan perunalaatikko kuuluu erottamattomasti joulupöytään. Pieni siirappilisä tekee imelletystä perunalaatikosta entistä maukkaamman, suosittelemme!

18.12.2013
Reseptin ainekset
8 annosta
Vanhanajan perunalaatikko
2 kg
perunaa (jauhoinen lajike)
4 rkl
vehnäjauhoja
4 1/2 dl
kevytmaitoa
3 rkl
voita (sulatettuna)
2 1/2 rkl
siirappia
2 1/2 tl
suolaa

Vanhanajan perunalaatikko – ohje:

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Älä lisää keitinveteen suolaa.
  2. Valuta perunoista keitinvesi ja ota se talteen. Survo perunat soseeksi. Soseen ei tarvitse olla täysin sileää.
  3. Anna perunasoseen jäähtyä hetki. Lisää siihen osa vehnäjauhoista ja sen verran keitinlientä, että perunasose on melko paksua.
  4. Peitä perunasose kannella. Anna perunasoseen imeltyä lämpimässä paikassa 2 tuntia.
  5. Lisää loput vehnäjauhoista ja jatka imellyttämistä vielä 2–3 tuntia. Perunasose on imeltynyttä, kun se muuttuu maultaan makeaksi, löysemmäksi ja hieman tummemmaksi.
  6. Lisää imeltyneeseen perunasoseeseen kiehautettu maito, voisula, siirappi ja suola.
  7. Kaada seos voideltuun, tilavaan vuokaan tai kahteen pienempään.
  8. Paista imellettyjä perunalaatikoita 150-asteisen uunin keskitasolla 2–3 tuntia, kunnes laatikko saa kauniin paistopinnan. Voit valmistaa perunalaatikon paistovalmiiksi jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen imelletyn perunalaatikon resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt