Vanhanajan imelletty perunalaatikko
8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
8 h Makeaksi imelletty vanhanajan perunalaatikko kuuluu erottamattomasti joulupöytään. Pieni siirappilisä tekee imelletystä perunalaatikosta entistä maukkaamman, suosittelemme!
KA
MU
3.1
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Vanhanajan imelletty perunalaatikko
Reseptin ainekset (8 annosta)
Vanhanajan perunalaatikko
- 2 kgperunaa (jauhoinen lajike)
- 4 rklvehnäjauhoja
- 4 1/2 dlkevytmaitoa
- 3 rklvoita (sulatettuna)
- 2 1/2 rklsiirappia
- 2 1/2 tlsuolaa
Vanhanajan perunalaatikko – ohje:
- Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Älä lisää keitinveteen suolaa.
- Valuta perunoista keitinvesi ja ota se talteen. Survo perunat soseeksi. Soseen ei tarvitse olla täysin sileää.
- Anna perunasoseen jäähtyä hetki. Lisää siihen osa vehnäjauhoista ja sen verran keitinlientä, että perunasose on melko paksua.
- Peitä perunasose kannella. Anna perunasoseen imeltyä lämpimässä paikassa 2 tuntia.
- Lisää loput vehnäjauhoista ja jatka imellyttämistä vielä 2–3 tuntia. Perunasose on imeltynyttä, kun se muuttuu maultaan makeaksi, löysemmäksi ja hieman tummemmaksi.
- Lisää imeltyneeseen perunasoseeseen kiehautettu maito, voisula, siirappi ja suola.
- Kaada seos voideltuun, tilavaan vuokaan tai kahteen pienempään.
- Paista imellettyjä perunalaatikoita 150-asteisen uunin keskitasolla 2–3 tuntia, kunnes laatikko saa kauniin paistopinnan. Voit valmistaa perunalaatikon paistovalmiiksi jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen imelletyn perunalaatikon resepti!

Paras imelletty perunalaatikko
Kotivinkki

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Hämäläinen perunalaatikko
Maku

Helppo perunalaatikko – joulupöydän klassikko
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja
Maku

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku