Maku

Bataattilaatikko

1 h 50 min
KA
4.09
46

Bataattilaatikko on joulupöydän herkullinen tulokas, joka on löytänyt paikkansa perinteisten laatikoiden rinnalta. Pehmeän kermainen, sopivan siirappinen bataattilaatikko maistuu kaikille. Poimi resepti ja katso videolta vinkit, joilla valmistat elämäsi parhaan bataattilaatikon!
Tulosta
Teksti Mika Rampa, Saara Törmä
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

Bataattilaatikko

  • 1 kgbataattia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1muna
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja
  • 2 rklvoita

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Bataattilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai höyrytä palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit.
  2. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Kumoa bataattiseos voideltuun uunivuokaan. Painele pintaan kuvioita lusikalla ja ripottele päälle korppujauhoja.
  4. Vuole bataattilaatikon päälle vielä voinokareita.
  5. Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
  6. Tarjoa bataattilaatikko jouluruokien lisäkkeenä.
MITÄ PIDIT?
4.09