Maku

Bataattilaatikko

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Bataattilaatikko on joulupöydän herkullinen tulokas, joka on löytänyt paikkansa perinteisten laatikoiden rinnalta. Pehmeän kermainen, sopivan siirappinen bataattilaatikko maistuu kaikille. Poimi resepti ja katso videolta vinkit, joilla valmistat elämäsi parhaan bataattilaatikon!
KA
Julkaistu: 19.12.2017


Ainekset (8 annosta)

Bataattilaatikko

  • 1 kgbataattia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1muna
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja
  • 2 rklvoita
Tulosta

Bataattilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai höyrytä palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit.
  2. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Kumoa bataattiseos voideltuun uunivuokaan. Painele pintaan kuvioita lusikalla ja ripottele päälle korppujauhoja.
  4. Vuole bataattilaatikon päälle vielä voinokareita.
  5. Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
  6. Tarjoa bataattilaatikko jouluruokien lisäkkeenä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Perinteisiä herkkuja pienellä twistillä! Osta Perinneruokaa prkl -kirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
50 kommenttia