Lanttuviipalelaatikko – kokoa tutunmakuinen joululaatikko viipaleista Hasselbackan tapaan

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Lanttuviipalelaatikko on kauniin näköinen, ja siinä on myös miellyttävää purutuntumaa. Hasselbackan tapaan valmistettava laatikko on valmis noin tunnissa.
KA
MU
GL
5
1
Julkaistu: 19.11.2020


Ainekset (4–6 annosta )

  • 1 kglanttua
  • 100 gvoita
  • 2 tlsormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus neilikkaa
  • ripaus maustepippuria
  • 3 rklsiirappia tai hunajaa
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
Tulosta

Lanttuviipalelaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori lantut ja leikkaa mandoliinilla tai terävällä veitsellä viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta.
  2. Sulata voi. Sekoita siihen kaikki kuivamausteet. Voitele ovaalin tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 × 30 cm) voisulalla. Asettele lanttuviipaleet vuokaan pystypäin limittäin. Kaada päälle voisula ja valuta siirappi tai hunaja. Ripottele lopuksi vielä timjami ja rouhitut pähkinät.
  3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes lanttuviipalelaatikko saa väriä ja viipaleet pehmenevät.

MITÄ PIDIT?
5
1 kommentti