3,6(7)
Lanttuviipalelaatikko – kokoa tutunmakuinen joululaatikko viipaleista Hasselbackan tapaan
kasvis
munaton
gluteeniton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Lanttuviipalelaatikko on kauniin näköinen, ja siinä on myös miellyttävää purutuntumaa. Hasselbackan tapaan valmistettava laatikko on valmis noin tunnissa.
Julkaistu 19.11.2020
Meillä kotona
Reseptin ainekset 4–6 annosta
1 kglanttua
100 gvoita
2 tlsormisuolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus neilikkaa
ripaus maustepippuria
3 rklsiirappia tai hunajaa
2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
½ dl pekaanipähkinöitä

Lanttuviipalelaatikko – ohje:

  1. Kuori lantut ja leikkaa mandoliinilla tai terävällä veitsellä viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta.
  2. Sulata voi. Sekoita siihen kaikki kuivamausteet. Voitele ovaalin tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 × 30 cm) voisulalla. Asettele lanttuviipaleet vuokaan pystypäin limittäin. Kaada päälle voisula ja valuta siirappi tai hunaja. Ripottele lopuksi vielä timjami ja rouhitut pähkinät.
  3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes lanttuviipalelaatikko saa väriä ja viipaleet pehmenevät.
2 kommenttia