


Lanttuviipalelaatikko – kokoa tutunmakuinen joululaatikko viipaleista Hasselbackan tapaan
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Lanttuviipalelaatikko on kauniin näköinen, ja siinä on myös miellyttävää purutuntumaa. Hasselbackan tapaan valmistettava laatikko on valmis noin tunnissa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
lanttua
100 g
voita
2 tl
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus neilikkaa
ripaus maustepippuria
3 rkl
siirappia tai hunajaa
2 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
½ dl
pekaanipähkinöitä
Lanttuviipalelaatikko – ohje:
- Kuori lantut ja leikkaa mandoliinilla tai terävällä veitsellä viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta.
- Sulata voi. Sekoita siihen kaikki kuivamausteet. Voitele ovaalin tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 × 30 cm) voisulalla. Asettele lanttuviipaleet vuokaan pystypäin limittäin. Kaada päälle voisula ja valuta siirappi tai hunaja. Ripottele lopuksi vielä timjami ja rouhitut pähkinät.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes lanttuviipalelaatikko saa väriä ja viipaleet pehmenevät.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat