Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lanttuviipalelaatikko – kokoa tutunmakuinen joululaatikko viipaleista Hasselbackan tapaan

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Lanttuviipalelaatikko on kauniin näköinen, ja siinä on myös miellyttävää purutuntumaa. Hasselbackan tapaan valmistettava laatikko on valmis noin tunnissa.

19.11.2020
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
lanttua
100 g
voita
2 tl
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus neilikkaa
ripaus maustepippuria
3 rkl
siirappia tai hunajaa
2 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
½ dl
pekaanipähkinöitä

Lanttuviipalelaatikko – ohje:

  1. Kuori lantut ja leikkaa mandoliinilla tai terävällä veitsellä viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta.
  2. Sulata voi. Sekoita siihen kaikki kuivamausteet. Voitele ovaalin tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 × 30 cm) voisulalla. Asettele lanttuviipaleet vuokaan pystypäin limittäin. Kaada päälle voisula ja valuta siirappi tai hunaja. Ripottele lopuksi vielä timjami ja rouhitut pähkinät.
  3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes lanttuviipalelaatikko saa väriä ja viipaleet pehmenevät.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt