Kotivinkki

5 erilaista jouluista kakkua


Kaikkien aikojen suloisin jouluista kakku leivotaan näillä ohjeilla. Saammeko esitellä: suklaatryffelikakku, appelsiini-jogurttikakku, omenakeikauskakku, suklaakakku kahvikuorrutteella ja glögijuustokakku.
Kuvat Sami Repo

Suklaatryffelikakku

Tämän joulukakun täyteläisen maun takaavat mantelipohja, suklainen täyte sekä pähkinöillä ja vaahdotetulla kermalla kruunattu päällys. Herranjestas, miten herkullista!

Appelsiini-jogurttikakku

Se raikkaampi joulukakku. Appelsiini-jogurttikakku saa ylleen veriappelsiineista ja granaattiomenan siemenistä tehdyn hegelmäsalaatin sekä muutaman lusikallisen hunajasta ja joulun mausteista keiteltyä siirappia.

Omenakeikauskakku

Kakun karamellisoitunut pinta houkuttelee tarjoamaan sen lämpimänä, kermajäätelön kera. Seuraavana päivänä se maistuu ihan sellaisenaan.

Suklaakakku kahvikuorrutteella

Joulukakku aikuiseen makuun. Kakussa on täyteläistä tummaa suklaata ja kuorrutteessa sekä kaakaota että kahvia. Kakun päälle ripotellaan kahvikarkkeja ja suklaarouhetta.

Glögijuustokakku

Glögijuustokakku on yhtä aikaa taivaallisen makuinen ja kätevä. Uunissa kypsennetyn juustokakun voi valmistaa hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa muutamankin päivän ennen tarjoilua. Kakku viimeistellään joulunpunaisella ja kauniisti kiiltävällä glögisiirapilla.

 

Katso myös, miten syntyy piparkakkutalo ja kaikki Kotivinkin ihanat joululeivonnaiset!

Julkaistu: 4.12.2012