


Appelsiini-suklaajuustokakku – kun kaipaat juhlapöytään jotain täyteläistä ja jotain raikasta!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Appelsiini ja suklaa ovat legendaarinen makupari. Appelsiini-suklaajuustokakun kruunaavat itse kandeeratut appelsiinit. Tuplaa annos isolle porukalle!
Reseptin ainekset
10 annosta
200 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte
100 g
taloussuklaata
100 g
appelsiinisuklaata (Fazerina)
120 g
smetanaa
250 g
mascarponejuustoa
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
2
liivatelehteä
3 rkl
appelsiinimehua
2 tl
appelsiininkuorta raastettuna
Koristelu
2 dl
vispikermaa
50 g
suklaata
erilaisia suklaakarkkeja
kandeerattuja appelsiineja
Appelsiini-suklaajuustokakku – ohje:
- Murskaa piparit tehosekoittimessa tai kaulimella pussin sisässä.
- Sulata voi. Sekoita voi piparimuruun. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20–22 cm) leivinpaperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille tai voitele ja sokeroi ne tomusokerilla.
- Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin.
- Valmista täyte. Paloittele suklaat kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa smetana ja mascarpone notkeaksi, mausta vaniljasokerilla.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
- Vatkaa jäähtynyt sula suklaa mascarponeseokseen.
- Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista vesi ja liuota ne mehuun. Lisää liivatemehu ohuena nauhana suklaamassaan vatkaten.
- Kääntele seokseen kermavaahto ja appelsiinin kuori. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita.
- 10Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
- 11Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja mausta suklaalla.
- 12Pursota kakun päälle suklaakermaa. Koristele suklaakarkeilla ja kandeeratuilla appelsiineilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat