4,7(15)
Appelsiini-suklaajuustokakku – kun kaipaat juhlapöytään jotain täyteläistä ja jotain raikasta!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Appelsiini ja suklaa ovat legendaarinen makupari. Appelsiini-suklaajuustokakun kruunaavat itse kandeeratut appelsiinit. Tuplaa annos isolle porukalle!
14.12.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
10 annosta
200 gpiparkakkuja
75 gvoita
Täyte
100 gtaloussuklaata
100 gappelsiinisuklaata (Fazerina)
120 gsmetanaa
250 gmascarponejuustoa
2 tlvaniljasokeria
2 dlvispikermaa
2liivatelehteä
3 rklappelsiinimehua
2 tlappelsiininkuorta raastettuna
Koristelu
2 dlvispikermaa
50 gsuklaata
erilaisia suklaakarkkeja
kandeerattuja appelsiineja

Appelsiini-suklaajuustokakku – ohje:

  1. Murskaa piparit tehosekoittimessa tai kaulimella pussin sisässä.
  2. Sulata voi. Sekoita voi piparimuruun. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20–22 cm) leivinpaperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille tai voitele ja sokeroi ne tomusokerilla.
  3. Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin.
  4. Valmista täyte. Paloittele suklaat kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
  5. Vatkaa smetana ja mascarpone notkeaksi, mausta vaniljasokerilla.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  7. Vatkaa jäähtynyt sula suklaa mascarponeseokseen.
  8. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista vesi ja liuota ne mehuun. Lisää liivatemehu ohuena nauhana suklaamassaan vatkaten.
  9. Kääntele seokseen kermavaahto ja appelsiinin kuori. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita.
  10. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  11. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja mausta suklaalla.
  12. Pursota kakun päälle suklaakermaa. Koristele suklaakarkeilla ja kandeeratuilla appelsiineilla.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo