Appelsiini-suklaajuustokakku – kun kaipaat juhlapöytään jotain täyteläistä ja jotain raikasta!
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Appelsiini ja suklaa ovat legendaarinen makupari. Appelsiini-suklaajuustokakun kruunaavat itse kandeeratut appelsiinit. Tuplaa annos isolle porukalle!
4.6
Kuvat
Julkaistu 14.12.2022

Appelsiini-suklaajuustokakku – kun kaipaat juhlapöytään jotain täyteläistä ja jotain raikasta!
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 200 gpiparkakkuja
- 75 gvoita
Täyte
- 100 gtaloussuklaata
- 100 gappelsiinisuklaata (Fazerina)
- 120 gsmetanaa
- 250 gmascarponejuustoa
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 dlvispikermaa
- 2liivatelehteä
- 3 rklappelsiinimehua
- 2 tlappelsiininkuorta raastettuna
Koristelu
- 2 dlvispikermaa
- 50 gsuklaata
- erilaisia suklaakarkkeja
- kandeerattuja appelsiineja
Appelsiini-suklaajuustokakku – ohje:
- Murskaa piparit tehosekoittimessa tai kaulimella pussin sisässä.
- Sulata voi. Sekoita voi piparimuruun. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20–22 cm) leivinpaperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille tai voitele ja sokeroi ne tomusokerilla.
- Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin.
- Valmista täyte. Paloittele suklaat kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa smetana ja mascarpone notkeaksi, mausta vaniljasokerilla.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
- Vatkaa jäähtynyt sula suklaa mascarponeseokseen.
- Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista vesi ja liuota ne mehuun. Lisää liivatemehu ohuena nauhana suklaamassaan vatkaten.
- Kääntele seokseen kermavaahto ja appelsiinin kuori. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja mausta suklaalla.
- Pursota kakun päälle suklaakermaa. Koristele suklaakarkeilla ja kandeeratuilla appelsiineilla.

Appelsiininen juustokakku ja tuhti brownie samassa suupalassa! Fazerina-juustokakkubrownie saa maistelijat huokailemaan onnesta
Maku

Fazerina-kääretorttu – suosikkisuklaasta tuttu makumaailma hurmaa kaikki Fazerinan ystävät
Maku

Suklainen kastanjamousse sulaa suuhun! Kermavaahdon ja mandariiniviipaleiden kera tarjottu jälkiruoka saa hymyilemään jokaisella lusikallisella
Maku

After Eight -jäätelökakku – vastustamattoman viileä jälkkäri maistuu minttusuklaasattumilta ja makealta keksimurulta
Maku

Jouluinen suklaajuustokakku saa raikkautta appelsiinista ja mausteisuutta piparipohjasta – nappaa herkkuresepti talteen!
Kotivinkki

Appelsiinijuustokakku
Maku

Mandariinijuustokakku – raikkaan sitruksisen herkun maustaa tuore rosmariini
Kotivinkki

Minttusuklaakääretorttu – jos tykkäät Pätkiksestä, tätä suklaista rullaa tulet suorastaan rakastamaan
Kotivinkki