Appelsiini-suklaajuustokakku – kun kaipaat juhlapöytään jotain täyteläistä ja jotain raikasta!

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Appelsiini ja suklaa ovat legendaarinen makupari. Appelsiini-suklaajuustokakun kruunaavat itse kandeeratut appelsiinit. Tuplaa annos isolle porukalle!
4.6
2
Julkaistu 14.12.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 200 gpiparkakkuja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 100 gtaloussuklaata
  • 100 gappelsiinisuklaata (Fazerina)
  • 120 gsmetanaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvispikermaa
  • 2liivatelehteä
  • 3 rklappelsiinimehua
  • 2 tlappelsiininkuorta raastettuna

Koristelu

  • 2 dlvispikermaa
  • 50 gsuklaata
  • erilaisia suklaakarkkeja
  • kandeerattuja appelsiineja
Tulosta

Appelsiini-suklaajuustokakku – ohje:

  1. Murskaa piparit tehosekoittimessa tai kaulimella pussin sisässä.
  2. Sulata voi. Sekoita voi piparimuruun. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20–22 cm) leivinpaperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille tai voitele ja sokeroi ne tomusokerilla.
  3. Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin.
  4. Valmista täyte. Paloittele suklaat kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
  5. Vatkaa smetana ja mascarpone notkeaksi, mausta vaniljasokerilla.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  7. Vatkaa jäähtynyt sula suklaa mascarponeseokseen.
  8. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista vesi ja liuota ne mehuun. Lisää liivatemehu ohuena nauhana suklaamassaan vatkaten.
  9. Kääntele seokseen kermavaahto ja appelsiinin kuori. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita.
  10. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  11. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja mausta suklaalla.
  12. Pursota kakun päälle suklaakermaa. Koristele suklaakarkeilla ja kandeeratuilla appelsiineilla.
2 kommenttia