


Kandeeratut appelsiinit – suloiset koristeet kakkuihin ja muihin herkkuihin
Kandeeratut appelsiinit ovat upeita koristeita kakkuihin ja muihin leivonnaisiin. Ne säilyvät jääkaapissa sokeroimattomina kolme viikkoa; sokeroi ne vasta juuri ennen käyttöä. Sokeroituina ne säilyvät huoneenlämmössä noin viikon.
Reseptin ainekset
2
appelsiinia
1 dl
sokeria
1 ½ dl
vettä
2
tähtianista
2 dl
erikoishienoa sokeria
(suklaata)
Kandeeratut appelsiinit – ohje:
- Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.
- Ryöppää appelsiinit kahteen kertaan reilussa kiehuvassa vedessä. Vaihda vesi välissä. Näin saat pahimman kitkeryyden pois kuorista.
- Mittaa sokeri, vesi ja tähtianis kattilaan ja kiehauta. Keitä appelsiinirenkaita sokeriliemessä hiljalleen noin 45 minuuttia.
- Nosta appelsiinit leivinpaperille. Jäähdytä. Kuivata siivuja huoneenlämmössä noin vuorokausi. Voit kääntää ne puolivälissä.
- Leikkaa kuivuneet appelsiinirenkaat sopiviksi paloiksi. Pyörittele palat sokerissa tai kasta sulatettuun suklaaseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat