0(0)
Ei pipari kauas puusta putoa! Tuorejuustotäytteinen piparikuusikakku on jälkiruoka, jolla ei voi mennä metsään
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Kokoa piparkakuilla kruunattu juustokakku kuusen muotoon! Pohja ja koristeet valmistetaan vaaleasta piparitaikinasta, joka pehmenee sopivasti mehevän täytteen ansiosta.
2.12.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Vaaleat piparkakut
200 ghuoneenlämpöistä voita
1½ dlerikoishienoa sokeria
1muna
4–4½ dlvehnäjauhoja
Piparikuusikakku
1 annosvaaleaa piparkakkutaikinaa
Täyte
4 dlkuohu- tai vispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 gvalkosuklaata
¾ dltomusokeria
1limen raastettu kuori
Päälle
1 tlkanelia
2 rklsokeria

Piparikuusikakku – ohje:

  1. Valmista vaalea piparkakkutaikina alla olevan ohjeen mukaan. Mausta taikina piparkakkumausteella (1½–2 tl).
  2. Kauli puolet taikinasta ohueksi levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa levystä yksi noin 35 cm:n korkuinen kolmion muotoinen pala. Nosta levy varovasti pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kauli loppu taikina ja ota siitä eri kokoisilla tähtimuoteilla piparkakkuja. Laita piparkakut leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista kolmion muotoista levyä ja pieniä piparkakkuja 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, valkosuklaa ja tomusokeri. Lisää lopuksi raastettu limen kuori.
  6. Kokoa kakku. Laita kolmiopala pohjaksi tarjoiluvadille. Lusikoi tai pursota täyte päälle. Asettele piparit limittäin täytteen päälle.
  7. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele kakun päälle. Säilytä kakku jääkaapissa.

Vinkki!

Jos käytät perinteisestä piparkakkutaikinaa, paista pipareita 7–10 minuuttia.

Vaaleat piparkakut – ohje:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita hyvin.
  2. Kääntele jauhot taikinaan haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla haluamasi kokoisia kuvioita. Nosta varovasti lastalla leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista uunissa 175 asteessa 10–15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja keksien koosta. Anna jäähtyä. Käsittele keksejä varovasti, sillä ne ovat aavistuksen murenevaisia.

Vinkki!

Reseptillä tulee noin 35–60 piparia.

Mausta perustaikinaa halutessasi vaniljasokerilla, appelsiininkuoriraasteella tai piparimausteella. Jos haluat kekseistä kuohkeampia, lisää teelusikallinen leivinjauhetta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo