Ei pipari kauas puusta putoa! Tuorejuustotäytteinen piparikuusikakku on jälkiruoka, jolla ei voi mennä metsään
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minKokoa piparkakuilla kruunattu juustokakku kuusen muotoon! Pohja ja koristeet valmistetaan vaaleasta piparitaikinasta, joka pehmenee sopivasti mehevän täytteen ansiosta.
0
Kuvat
Julkaistu 2.12.2022

Ei pipari kauas puusta putoa! Tuorejuustotäytteinen piparikuusikakku on jälkiruoka, jolla ei voi mennä metsään
Reseptin ainekset (10 annosta)
Vaaleat piparkakut
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 1½ dlerikoishienoa sokeria
- 1muna
- 4–4½ dlvehnäjauhoja
Piparikuusikakku
- 1 annosvaaleaa piparkakkutaikinaa
Täyte
- 4 dlkuohu- tai vispikermaa
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 200 gvalkosuklaata
- ¾ dltomusokeria
- 1limen raastettu kuori
Päälle
- 1 tlkanelia
- 2 rklsokeria
Piparikuusikakku – ohje:
- Valmista vaalea piparkakkutaikina alla olevan ohjeen mukaan. Mausta taikina piparkakkumausteella (1½–2 tl).
- Kauli puolet taikinasta ohueksi levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa levystä yksi noin 35 cm:n korkuinen kolmion muotoinen pala. Nosta levy varovasti pellille leivinpaperin päälle.
- Kauli loppu taikina ja ota siitä eri kokoisilla tähtimuoteilla piparkakkuja. Laita piparkakut leivinpaperin päälle pellille.
- Paista kolmion muotoista levyä ja pieniä piparkakkuja 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, valkosuklaa ja tomusokeri. Lisää lopuksi raastettu limen kuori.
- Kokoa kakku. Laita kolmiopala pohjaksi tarjoiluvadille. Lusikoi tai pursota täyte päälle. Asettele piparit limittäin täytteen päälle.
- Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele kakun päälle. Säilytä kakku jääkaapissa.
Vinkki!
Jos käytät perinteisestä piparkakkutaikinaa, paista pipareita 7–10 minuuttia.
Vaaleat piparkakut – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita hyvin.
- Kääntele jauhot taikinaan haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla haluamasi kokoisia kuvioita. Nosta varovasti lastalla leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista uunissa 175 asteessa 10–15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja keksien koosta. Anna jäähtyä. Käsittele keksejä varovasti, sillä ne ovat aavistuksen murenevaisia.
Vinkki!
Reseptillä tulee noin 35–60 piparia.
Mausta perustaikinaa halutessasi vaniljasokerilla, appelsiininkuoriraasteella tai piparimausteella. Jos haluat kekseistä kuohkeampia, lisää teelusikallinen leivinjauhetta.

Piparikranssikakku – hieman raikkaammassa joulukakussa on sitruunaa sekä taikinassa että täytteessä
Kotivinkki

Leivo piparin maut kakkuun! Kuorrutettu piparikakku on yhdistelmä jouluisia mausteita, suklaata ja pehmeää tuorejuustokuorrutetta
Meillä kotona

Piparitiikerikakku – rakkaan kakkuklassikon jouluversiolla on piparinen sydän
Maku

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Piparikahvikakku – kermaviilillä mehevöitetty leivonnainen yhdistää kaksi suosikkiherkkua
Unelmien Talo&Koti

Pehmeä piparikakku
Maku

Paistettu piparijuustokakku
Maku

Vegaaninen piparijuustokakku – mausteisen piparkakun ja pirskahtelevan appelsiinin makupari hurmaa juhlapöydässä
Meillä kotona