


Sydänsurujen kakku – sekoita vain ainekset, ja nostalginen suklaakakku on valmis uuniin!
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Sydänsurujen kakku eli sydämen surujen kakku on helppojen kahvikakkujen mehevää aatelia. Kiteeläinen Tiina Puustinen valmistaa kakkua tällä erityisen suklaisella reseptillä ympäri vuoden. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
20 viipaletta
5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
soodaa
1 tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
150 g
voita
250 g
maitorahkaa
½ dl
maitoa
2 dl
valkosuklaa- ja maitosuklaahippuja
Kuorrutus
100 g
suklaata (esim. valkosuklaata)
(valkoisia strösseleitä, pakastekuivattuja vadelmia tms.)
Sydänsurujen kakku – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko joukkoon kananmunat.
- Kaada sekaan maito, sulatettu voi, rahka ja suklaahiput. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä ja tee kakun kuorrute.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Kuorruta sydänsurujen kakku suklaalla ja haluamillasi koristeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat