Sydänsurujen kakku – sekoita vain ainekset, ja nostalginen suklaakakku on valmis uuniin!

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Sydänsurujen kakku eli sydämen surujen kakku on helppojen kahvikakkujen mehevää aatelia. Kiteeläinen Tiina Puustinen valmistaa kakkua tällä erityisen suklaisella reseptillä ympäri vuoden. Nappaa ohje!
3.8
3
Julkaistu: 24.11.2022


Reseptin ainekset (20 viipaletta)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlsokeria
  • ¾ dlkaakaojauhetta
  • 1 tlsoodaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2kananmunaa
  • 150 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • ½ dlmaitoa
  • 2 dlvalkosuklaa- ja maitosuklaahippuja

Kuorrutus

  • 100 gsuklaata (esim. valkosuklaata)
  • (valkoisia strösseleitä, pakastekuivattuja vadelmia tms.)
Tulosta

Sydänsurujen kakku – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko joukkoon kananmunat.
  2. Kaada sekaan maito, sulatettu voi, rahka ja suklaahiput. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä ja tee kakun kuorrute.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Kuorruta sydänsurujen kakku suklaalla ja haluamillasi koristeilla.

3 kommenttia