


Tuorejuustokuorrutettu taatelikakku – rakastetun kahvikakun ja juustokakun yhdistelmä on takuulla kahvipöydän hitti!
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kruunaa perinteinen taatelikakku täyteläisellä juustokakkukuorrutteella, nostalgisilla suklaarusinoilla ja rouskuvilla saksanpähkinöillä. Nappaa tuorejuusto-taatelikakun resepti talteen!
Reseptin ainekset
12 annosta
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
200 g
voita
1
muna
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Juustokakkukuorrute
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
valkosuklaata
50 g
saksanpähkinöitä
40 g
suklaarusinoita
Tuorejuustokuorrutettu taatelikakku – ohje:
- Hienonna taatelit veitsellä. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Laita taatelit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta keskilämmöllä niin, että taatelit pehmenevät. Paloittele joukkoon voi ja anna sulaa tasaiseksi.
- Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää seokseen muna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Voit tehdä kakun tavalliseen (ø 20–22 cm) tai korkeareunaiseen (ø 18 cm) irtopohjavuokaan.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–65 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tik kuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Ota tuorejuusto huoneenlämpöön tunti ennen kuorrutteen valmistusta. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
- Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sula mutta jäähtynyt valkosuklaa koko ajan sekoittaen. Lusikoi kuorrute kakun pinnalle. Ripottele saksanpähkinät ja suklaarusinat tuorejuusto-taatelikakun päälle kehäksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat