Maku

Tuorejuustokuorrutettu taatelikakku – rakastetun kahvikakun ja juustokakun yhdistelmä on takuulla kahvipöydän hitti!

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Kruunaa perinteinen taatelikakku täyteläisellä juustokakkukuorrutteella, nostalgisilla suklaarusinoilla ja rouskuvilla saksanpähkinöillä. Nappaa tuorejuusto-taatelikakun resepti talteen!
4.4
0
Julkaistu 2.12.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 1 pkt (250 g)kivettömiä taateleita
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvettä
  • 200 gvoita
  • 1muna
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Juustokakkukuorrute

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 50 gsaksanpähkinöitä
  • 40 gsuklaarusinoita
Tulosta

Tuorejuustokuorrutettu taatelikakku – ohje:

  1. Hienonna taatelit veitsellä. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Laita taatelit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta keskilämmöllä niin, että taatelit pehmenevät. Paloittele joukkoon voi ja anna sulaa tasaiseksi.
  2. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää seokseen muna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
  3. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Voit tehdä kakun tavalliseen (ø 20–22 cm) tai korkeareunaiseen (ø 18 cm) irtopohjavuokaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–65 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tik kuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  5. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön tunti ennen kuorrutteen valmistusta. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
  6. Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sula mutta jäähtynyt valkosuklaa koko ajan sekoittaen. Lusikoi kuorrute kakun pinnalle. Ripottele saksanpähkinät ja suklaarusinat tuorejuusto-taatelikakun päälle kehäksi.
Kommentoi »