
Mansikkaiset puhtipallerot
Runsaskuituiset kaurapallot valmistuvat nopeasti ja pitävät nälän loitolla. Kaurapalloihin soseutetaan muun muassa pakastemansikoita, kaurahiutaleita, siemeniä ja kookosjauhoja. Helppoa ja hyvää!
Itse tehdyt välipalapatukat
Ravitsevat välipalapatukat on helppo valmistaa, ja niitä voi tehdä kerralla reilun satsin. Kokeile myslipatukoita, joissa maistuvat kaurahiutaleet, kuivatut karpalot ja pähkinät, tai aavistuksen tuhdimpia välipalapatukoita, joissa yhdistyvät taatelit, banaani, pähkinät ja siemenet.
Ihmekeksit kolmesta raaka-aineesta
Simppeleihin välipalakekseihin tarvitset vain kaurahiutaleita, banaania ja marjoja. Reseptissä on käytetty lakkoja, mutta voit valita myös esimerkiksi vadelmia, mustikoita tai puolukoita.
Kasviksia eväsboksiin: dippivihannekset
Värikkäät kasvissuikaleet ja -lohkot sekä dippi ovat raikas vaihtoehto evääksi. Dippailtaviksi sopivat esimerkiksi porkkanat, paprika, nauris, kukkakaali ja kurkku – tai mistä oma lapsi nyt pitääkään! Kurkkaa ideoita täältä ja poimi myös helpon vegaanisen yrttidipin resepti. Myös purppurainen punajuurihummus on hurmannut monet.
Leipä, joka ei juustoja tai leikkeleitä kaipaa
Leivinjauheen avulla kohotettava pikafocaccia maistuu sellaisenaan vaikkapa dippikasvisten kaverina. Upota taikinaan sattumiksi pikkutomaatteja.
Klassikko, joka toimii eväänä aina: kolmioleivät
Kuka voisi vastustaa kolmioleipiä? Porkkana- ja avokadotahnalla täytetyt toastit säilyvät ja suorastaan vain paranevat repussa, joten näitä kannattaa kokeilla. Ja jos eväät eivät odota syöntiä pitkään lämpimässä, valmista myös mozzarella-chorizotoasteja – jos mausteinen makkara ei nappaa, tilalle voi valita muun leikkeleen.
Suolaiset pannarit isompaan nälkään
Ruokaisaa mutta helposti syötävää evästä ovat esimerkiksi suolaiset pannarit, jotka voi paloitella ja haukkailla leivän tapaan. Pizzapannari on koko perheen suosikki.
Suolapalat vohveliraudalla: Hauskat crofflet ja pizzavohvelit
Taannoinen somesuosikki croffle yhdistää croissantit ja vohvelit. Valmistus on helppoa, sillä näihin voit vallan hyvin käyttää valmista croissanttaikinaa. Lisää ruokaisuutta saat täyttämällä suolapalat. Samaan tapaan vohveliraudalla voi valmistaa valmiista pizzataikinasta myös herkullisia pizzavohveleita. Crofflet ja pizzavohvelit ovat mainio eväs, kunhan ne eivät odota repussa tuntikaupalla popsituksiksi tulemista.