Maku

Croissant + vohveli = croffle! Kokeile hauskaa hybridiherkkua täytettynä tai sellaisenaan

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Maailmalla villinneistä croffleista tulee herkullisen rapeat, kun täytät ne ensin ja paistat sitten vohveliraudalla. Tässä versiossa käytetään ilmakuivattua kinkkua, basilikaa ja cheddarjuustoa, mutta croissantvohvelit maistuvat myös sellaisenaan ilman täytteitä.
MU
3
0
Julkaistu: 24.3.2022


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 1 tlk (240 g)valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
  • 6 viipalettailmakuivattua kinkkua
  • ½ rkubasilikaa
  • 25 gvaaleaa cheddarjuustoa raastettuna

Paistamiseen

  • rypsiöljyä
Tulosta

Crofflet eli croissantvohvelit valmistuvat näin:

  1. Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan.
  2. Levitä jokaiselle kolmiolle yksi viipale ilmakuivattua kinkkua, basilikanlehtiä ja juustoraastetta. Kääri croissanteiksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja öljyä parilat. Paista croissantit vohveliraudalla rapeiksi. Tarjoa crofflet lämpimänä.

Vinkki!

Croissantit voi paistaa myös ilman täytteitä ja tarjota suolaisten tai makeiden lisukkeiden kanssa perinteisten vohveleiden tapaan.

Kommentoi »