Dippivihannekset – kokoa satokauden kasvikset värikimaraksi ja napostele yrttidipin kanssa
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Dippivihannekset kootaan värikkääksi rykelmäksi tarjoiluvadille. Tuoreet kasvikset ovat terveellinen vaihtoehto naposteluhetkiin. Kastikkeeksi sopii myös hummus, kasvistahnat tai kermaviilikastike.
KA
MU
MA
LA
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.1.2021

Dippivihannekset – kokoa satokauden kasvikset värikimaraksi ja napostele yrttidipin kanssa
Ainekset (8–10 annosta )
- 250 gminiporkkanoita
- 2naurista
- 200 gtuoretta paprikaa (erivärisiä)
- ½ –1kurkku
- 250 gkirsikkatomaatteja (erivärisiä)
- ½kukkakaali
- 1varsiselleri
- 2salaattisikuria
- 1patonki
- ½ rkutuoretta basilikaa
Yrttidippi
- 1 prk (200 g)kaurafraichea
- ½valkosipulinkynsi
- 1 dlhienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa ja basilikaa)
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- 1 rklsitruunamehua
Dippivihannekset valmistuvat näin:
- Tee ensin kastike. Lisää kaurafraichen joukkoon raastettu valkosipulinkynsi ja hienonnetut yrtit. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku. Laita kulhoon ja siirrä kylmään maustumaan.
- Pese porkkanat huolellisesti. Huuhtaise paprikat ja kurkku. Leikkaa kasvikset tikuiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Kuori nauriit, huuhtele ja leikkaa lohkoiksi. Pese tomaatit ja leikkaa osa puoliksi. Pese kukkakaali ja irrota siitä suupalan kokoisia kukintoja. Pese varsiselleri ja leikkaa pitkiksi tikuiksi. Leikkaa sikurista kanta pois ja pese lehdet ja kuivaa hyvin. Viipaloi patonki.
- Asettele kasvikset ryhmiksi vadille ja sijoita kastike keskelle vatia. Viimeistele basilikalla. Dippaile kasviksia kastikkeeseen.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää ideoita arkeen ja juhlaan? Osta suosittu Samassa liemessä -kirja nyt Meillä kotona -kaupoista!
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0