Dippivihannekset – kokoa satokauden kasvikset värikimaraksi ja napostele yrttidipin kanssa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Dippivihannekset kootaan värikkääksi rykelmäksi tarjoiluvadille. Tuoreet kasvikset ovat terveellinen vaihtoehto naposteluhetkiin. Kastikkeeksi sopii myös hummus, kasvistahnat tai kermaviilikastike.
KA
MU
MA
LA
VE
0
0
Julkaistu 14.1.2021


Reseptin ainekset (8–10 annosta )

  • 250 gminiporkkanoita
  • 2naurista
  • 200 gtuoretta paprikaa (erivärisiä)
  • ½ –1kurkku
  • 250 gkirsikkatomaatteja (erivärisiä)
  • ½kukkakaali
  • 1varsiselleri
  • 2salaattisikuria
  • 1patonki
  • ½ rkutuoretta basilikaa

Yrttidippi

  • 1 prk (200 g)kaurafraichea
  • ½valkosipulinkynsi
  • 1 dlhienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa ja basilikaa)
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklsitruunamehua
Tulosta

Dippivihannekset valmistuvat näin:

  1. Tee ensin kastike. Lisää kaurafraichen joukkoon raastettu valkosipulinkynsi ja hienonnetut yrtit. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku. Laita kulhoon ja siirrä kylmään maustumaan.
  2. Pese porkkanat huolellisesti. Huuhtaise paprikat ja kurkku. Leikkaa kasvikset tikuiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Kuori nauriit, huuhtele ja leikkaa lohkoiksi. Pese tomaatit ja leikkaa osa puoliksi. Pese kukkakaali ja irrota siitä suupalan kokoisia kukintoja. Pese varsiselleri ja leikkaa pitkiksi tikuiksi. Leikkaa sikurista kanta pois ja pese lehdet ja kuivaa hyvin. Viipaloi patonki.
  3. Asettele kasvikset ryhmiksi vadille ja sijoita kastike keskelle vatia. Viimeistele basilikalla. Dippaile kasviksia kastikkeeseen.
Kommentoi »