


Dippivihannekset – kokoa satokauden kasvikset värikimaraksi ja napostele yrttidipin kanssa
30 min
Dippivihannekset kootaan värikkääksi rykelmäksi tarjoiluvadille. Tuoreet kasvikset ovat terveellinen vaihtoehto naposteluhetkiin. Kastikkeeksi sopii myös hummus, kasvistahnat tai kermaviilikastike.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
250 g
miniporkkanoita
2
naurista
200 g
tuoretta paprikaa (erivärisiä)
½ –1
kurkku
250 g
kirsikkatomaatteja (erivärisiä)
½
kukkakaali
1
varsiselleri
2
salaattisikuria
1
patonki
½ rku
tuoretta basilikaa
Yrttidippi
1 prk (200 g)
kaurafraichea
½
valkosipulinkynsi
1 dl
hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa ja basilikaa)
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
Dippivihannekset valmistuvat näin:
- Tee ensin kastike. Lisää kaurafraichen joukkoon raastettu valkosipulinkynsi ja hienonnetut yrtit. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku. Laita kulhoon ja siirrä kylmään maustumaan.
- Pese porkkanat huolellisesti. Huuhtaise paprikat ja kurkku. Leikkaa kasvikset tikuiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Kuori nauriit, huuhtele ja leikkaa lohkoiksi. Pese tomaatit ja leikkaa osa puoliksi. Pese kukkakaali ja irrota siitä suupalan kokoisia kukintoja. Pese varsiselleri ja leikkaa pitkiksi tikuiksi. Leikkaa sikurista kanta pois ja pese lehdet ja kuivaa hyvin. Viipaloi patonki.
- Asettele kasvikset ryhmiksi vadille ja sijoita kastike keskelle vatia. Viimeistele basilikalla. Dippaile kasviksia kastikkeeseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat