


Pikafocaccia – oikotie italialaiseen leipänautintoon löytyy leivinjauheen avulla!
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Pikkupelti pikafocacciaa vaikka keiton kaverina on oikeaa arjen luksusta. Viimeistele leipä paistamisen jälkeen sormisuolalla, öljyllä ja rucolalla. Resepti on vegaaninen.
Reseptin ainekset
15 palaa
3½ dl
vettä
½ dl + 2 rkl
oliiviöljyä
7 dl
00-vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1½ tl
hienoa merisuolaa
10
kirsikkatomaattia
Viimeistelyyn
2 rkl
oliiviöljyä
1–2 tl
sormisuolaa
rucolaa
Pikafocaccia – ohje:
- Mittaa vesi ja puoli desiä öljyä kulhoon. Voitele noin 35 × 25 cm kokoinen uunivuoka tai pikkupelti parilla ruokalusikallisella öljyä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää nesteeseen. Sekoita taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan ja taputtele öljytyin sormin tasaiseksi kerrokseksi. Puolita kirsikkatomaatit ja painele ne leivän pintaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
- Pirskottele kuuman leivän pinnalle oliiviöljyä ja sormisuolaa. Viimeistele focaccia tuoreella rucolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat