Maku

Myslipatukat

30 min
4
5

Myslipatukat on helppo valmistaa itse omassa keittiössä. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (14 kpl)

Myslipatukat

  • 50 gvoita
  • 1 dlhunajaa (juoksevaa)
  • 6 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/2 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 1/2 dlcashewpähkinöitä (rouhittuna, tai manteleita)
  • 2 kplmunaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Myslipatukat tehdään näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Mittaa kattilaan voi ja hunaja. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa.
  3. Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, karpalot sekä pähkinät tai mantelit. Kaada päälle voi-hunajaseos ja sekoita.
  4. Lisää munat ja sekoita.
  5. Vuoraa metallinen uunivuoka (koko noin 15 × 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina sormin tiiviisti ja tasaisesti vuokaan.
  6. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes taikina kypsyy ja saa kauniin kullanruskean värin.
  7. Anna jäähtyä. Leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi, patukan muotoisiksi paloiksi.

Vinkki!

Voit korvata myslipatukassa karpalot rusinoilla tai silputuilla kuivatuilla aprikooseilla. Jos haluat myslipatukoista erityisen herkullisia, valuta niiden päälle paistamisen jälkeen sulatettua suklaata.

MITÄ PIDIT?
4