Välipalapatukat – pähkinöiden ja taateleiden energialla jaksat pidempään!

2 h 15 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.05
3

Välipalapatukat pitävät väsymyksen kaukana! Pähkinöistä, taateleista ja banaanista saa juuri sopivasti energiaa jaksamiseen, ja makeuden vastapainoksi patukoihin lisätään ripaus suolaa.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Heidi Strengell

Ainekset (5–6 patukkaa)

Välipalapatukat

  • 2 dlkuivattuja taateleita
  • 2banaania (kypsä, ruskeapilkkuinen)
  • ½ dlmacadamiapähkinöitä
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • sormisuolaa
  • vettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Välipalapatukat valmistuvat näin:

  1. Pilko taateleita veitsellä hieman. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää muutama tippa vettä.
  2. Levitä seos leivinpaperin päälle vuokaan. Laita patukat pariksi tunniksi pakastimeen.
  3. Kun seos on jähmettynyt, leikkaa se terävällä veitsellä patukoiksi. Kääräise välipalapatukat leivinpaperipalojen sisään.
MITÄ PIDIT?
4.05