Maku

Täytetyt toastit

50 min
MA
4.33
0

Täytetyt toastit säilyvät ja vain paranevat repussa, joten ne sopivat loistavasti välipalaksi. Leipien väliin sivelty porkkana-seesamitahna ja avokado-suolapähkinätahna taipuvat myös dipeiksi kasviksille tai ruisnachoille.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (8 kpl)

Täytetyt toastit

  • 16 kplpaahtoleipäviipaletta

Porkkana-seesamitahna

  • 2 kplporkkanaa (200 g)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 tlseesaminsiemenöljyä
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlsuolaa

Avokado-suolapähkinätahna

  • 1 kplavokadoa
  • 3 rklsuolapähkinöitä
  • 2 rklbasilikaa (tuoretta, tai tuoretta minttua)
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Täytetyt toastit tehdään näin:

Valmista porkkanatahna. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.

Mittaa kulhoon porkkanat, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu, seesaminsiemenöljy, ripaus jeeraa ja suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Valmista avokadotahna. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Mittaa joukkoon suolapähkinät, basilika, limettimehu, valkosipuli ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Levitä reilu kerros sekä porkkana- että avokadotahnaa neljälle paahtoleipäviipaleelle. Nosta päälle toiset paahtoleipäviipaleet ja leikkaa kolmioiksi.

MITÄ PIDIT?
4.33