4,2(6)
Täytetyt toastit
Maidoton
50 min
Täytetyt toastit säilyvät ja vain paranevat repussa, joten ne sopivat loistavasti välipalaksi. Leipien väliin sivelty porkkana-seesamitahna ja avokado-suolapähkinätahna taipuvat myös dipeiksi kasviksille tai ruisnachoille.
Julkaistu 9.10.2015
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
Täytetyt toastit
16 kplpaahtoleipäviipaletta
Porkkana-seesamitahna
2 kplporkkanaa (200 g)
1 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 tlsitruunamehua
1 tlseesaminsiemenöljyä
1/2 tljuustokuminaa
1/4 tlsuolaa
Avokado-suolapähkinätahna
1 kplavokadoa
3 rklsuolapähkinöitä
2 rklbasilikaa (tuoretta, tai tuoretta minttua)
1 rkllimettimehua
1 kplvalkosipulinkynttä
1/4 tlmustapippuria

Täytetyt toastit tehdään näin:

Valmista porkkanatahna. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.

Mittaa kulhoon porkkanat, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu, seesaminsiemenöljy, ripaus jeeraa ja suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Valmista avokadotahna. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Mittaa joukkoon suolapähkinät, basilika, limettimehu, valkosipuli ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Levitä reilu kerros sekä porkkana- että avokadotahnaa neljälle paahtoleipäviipaleelle. Nosta päälle toiset paahtoleipäviipaleet ja leikkaa kolmioiksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.