Maku

Täytetyt toastit

50 min
4.3
0

Täytetyt toastit

MA
0
4.3
Haussa hyvä välipala? Nämä kasvistahnalla täytetyt toastit säilyvät repussa ja vain muhenevat entisestään pienestä odottelusta. Leipien väliin sivelty porkkana-seesamitahna ja avokado-suolapähkinätahna taipuvat myös dipeiksi kasviksille tai ruisnachoille.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 16 kplpaahtoleipäviipaletta

Porkkana-seesamitahna

  • 2 kplporkkanaa (200 g)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 tlseesaminsiemenöljyä
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlsuolaa

Avokado-suolapähkinätahna

  • 1 kplavokadoa
  • 3 rklsuolapähkinöitä
  • 2 rklbasilikaa (tuoretta, tai tuoretta minttua)
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Valmista porkkanatahna. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.

Mittaa kulhoon porkkanat, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu, seesaminsiemenöljy, ripaus jeeraa ja suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Valmista avokadotahna. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Mittaa joukkoon suolapähkinät, basilika, limettimehu, valkosipuli ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Levitä reilu kerros sekä porkkana- että avokadotahnaa neljälle paahtoleipäviipaleelle. Nosta päälle toiset paahtoleipäviipaleet ja leikkaa kolmioiksi.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä