Maku

Vispipuuro

1 h 20 min
KA
LA
MA
MU
4.4
3

Vispipuuro kuljettaa meidät lapsuuteen, mummolan kesiin. Tällä luotto-ohjeella onnistut!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

  • 15 dlvettä
  • 2 dlmannasuurimoita
  • 4 dlpuolukoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Vispipuuro tehdään näin:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa teräskattilassa.
  2. Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja puolukat. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
  3. Lisää sokerit ja suola. Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen.
  4. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Kaada vispipuuro tarjoilukulhoon ja viilennä jääkaapissa, jolloin puuro kiinteytyy.
  6. Tarjoa vispipuuro jälkiruoaksi maidon kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.4