Vispipuuro
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Vispipuuro kuljettaa meidät lapsuuteen, mummolan kesiin. Tällä luotto-ohjeella onnistut!
KA
LA
MA
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2011

Vispipuuro
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 15 dlvettä
- 2 dlmannasuurimoita
- 4 dlpuolukoita
- 2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1/2 tlsuolaa
Vispipuuro tehdään näin:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa teräskattilassa.
- Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja puolukat. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
- Lisää sokerit ja suola. Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen.
- Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Kaada vispipuuro tarjoilukulhoon ja viilennä jääkaapissa, jolloin puuro kiinteytyy.
- Tarjoa vispipuuro jälkiruoaksi maidon kanssa.