Vispipuuro
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Vispipuuro kuljettaa meidät lapsuuteen, mummolan kesiin. Tällä luotto-ohjeella onnistut!

Reseptin ainekset 8 annosta
15 dlvettä
2 dlmannasuurimoita
4 dlpuolukoita
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa
Vispipuuro tehdään näin:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa teräskattilassa.
- Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja puolukat. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
- Lisää sokerit ja suola. Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen.
- Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Kaada vispipuuro tarjoilukulhoon ja viilennä jääkaapissa, jolloin puuro kiinteytyy.
- Tarjoa vispipuuro jälkiruoaksi maidon kanssa.