Kotivinkki

Suloisenkirpeä tyrnivispipuuro

1 h 15 min
0
0

Suloisenkirpeä tyrnivispipuuro

Tyrnivispipuuro kruunataan kinuskisilmällä.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 7 dlvettä
  • 3 dlsokeroimatonta tyrnimehua
  • 1 ½ dltummia mannasuurimoita (esim. Nalle)
  • 1 ½ dlsokeria
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • kinuskikastiketta
  • maitoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

1. Mittaa kattilaan vesi ja tyrnimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen noin 8–10 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Mausta puuro sokerilla ja ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Vatkaa jäähtynyt tyrnivispipuuro kuohkeaksi ja tarjoa kinuskisilmän kera.

Kun tyrnivispipuuro on keitelty, kurkkaa myös nämä

Nopea mansikkavispipuuro

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät

Marenki-sitruunarahka

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä