Veriappelsiinivispipuuro
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Veriappelsiineistä saa valmistettua raikkaan ja kuohkean vispipuuron. Veriappelsiini on luontaisesti melko makea, joten sokeria tarvitaan vain hieman. Tämän reseptin voi valmistaa myös tavallisista appelsiineista.
MA
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.1.2017

Veriappelsiinivispipuuro
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 5–6 kplveriappelsiineja (5 dl kuorittuja lohkoja)
- 5 dlvettä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/2 dlsokeria
- 1 1/2 dlmannasuurimoita
Kuori appelsiinit veitsellä ja pois isoimmat valkoiset osat. Pilko pieniksi lohkoiksi 5 dl mittaan.
Kaada appelsiinilohdot kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 5 minuuttia ja mausta sokerilla sekä suolalla.
Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5–10 minuuttia.
Jäähdytä puuro kylmässä vesihauteessa viileäksi ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Tarjoile vispipuuro esimerkiksi veriappelsiinilohkojen kanssa.