


Veriappelsiinivispipuuro
20 min
Veriappelsiineistä saa valmistettua raikkaan ja kuohkean vispipuuron. Veriappelsiini on luontaisesti melko makea, joten sokeria tarvitaan vain hieman. Tämän reseptin voi valmistaa myös tavallisista appelsiineista.
Reseptin ainekset
4 annosta
5–6 kpl
veriappelsiineja (5 dl kuorittuja lohkoja)
5 dl
vettä
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
mannasuurimoita
Kuori appelsiinit veitsellä ja pois isoimmat valkoiset osat. Pilko pieniksi lohkoiksi 5 dl mittaan.
Kaada appelsiinilohdot kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 5 minuuttia ja mausta sokerilla sekä suolalla.
Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5–10 minuuttia.
Jäähdytä puuro kylmässä vesihauteessa viileäksi ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Tarjoile vispipuuro esimerkiksi veriappelsiinilohkojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat