


Vispipuurojäätelö – näitä herkkupuikkoja haluat pakastimeesi!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vispipuurosta jäätelöä, mitä ihmettä! Totta se on. Kuohkeaksi vatkattu vispipuuro muistuttaa rakenteeltaan hämmästyttävän paljon kermavaahtoa, joten se on täydellinen maidoton jätskipohja. Kokeile ja yllätyt!
Reseptin ainekset
12 annosta
Vispipuuro
5 dl
vettä
200 g
punaherukoita
1 1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
3/4 dl
mannasuurimoita
Punaherukkakastike
50 g
punaherukoita
1/2 dl
sokeria
Lisäksi
75 d
valkosuklaata
Vispipuurojäätelö valmistetaan näin:
- Mittaa kattilaan vesi, marjat, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot kierrevatkaimella. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kylmäksi esimerkiksi vesihauteessa ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Lisää toiseen kattilaan punaherukat ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia ja jäähdytä.
- Jaa herukkakastike jäätelömuotteihin. Kaada päälle kuohkeaksi vatkattu vispipuuro.
- Raasta valkosuklaa ja ripottele sitä jäätelömuottien päälle. Paina jokaiseen muottiin puutikku ja pakasta vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Vinkki!
Eikö sinulla ole jäätelömuotteja? Ei hätää! Voit pakastaa vispipuuron kulhossa ja leikata valmiin jäätelön annospaloiksi. Voit korvata punaherukat lempimarjoillasi, vaikka mustaherukoilla tai puolukoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat