Maku

Vispipuurojäätelö – näitä herkkupuikkoja haluat pakastimeesi!

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Vispipuurosta jäätelöä, mitä ihmettä! Totta se on. Kuohkeaksi vatkattu vispipuuro muistuttaa rakenteeltaan hämmästyttävän paljon kermavaahtoa, joten se on täydellinen maidoton jätskipohja. Kokeile ja yllätyt!
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 20.9.2018


Ainekset (12 annosta)

Vispipuuro

  • 5 dlvettä
  • 200 gpunaherukoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlmannasuurimoita

Punaherukkakastike

  • 50 gpunaherukoita
  • 1/2 dlsokeria

Lisäksi

  • 75 dvalkosuklaata
Tulosta

Vispipuurojäätelö valmistetaan näin:

  1. Mittaa kattilaan vesi, marjat, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot kierrevatkaimella. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kylmäksi esimerkiksi vesihauteessa ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  2. Lisää toiseen kattilaan punaherukat ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia ja jäähdytä.
  3. Jaa herukkakastike jäätelömuotteihin. Kaada päälle kuohkeaksi vatkattu vispipuuro.
  4. Raasta valkosuklaa ja ripottele sitä jäätelömuottien päälle. Paina jokaiseen muottiin puutikku ja pakasta vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Vinkki!

Eikö sinulla ole jäätelömuotteja? Ei hätää! Voit pakastaa vispipuuron kulhossa ja leikata valmiin jäätelön annospaloiksi. Voit korvata punaherukat lempimarjoillasi, vaikka mustaherukoilla tai puolukoilla.

Kommentoi »