


Mansikkavispipuuro – kuohkea vanhanajan herkku maistuu nyt lempeästi mansikalta
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mansikkavispipuuro valmistuu helposti soseutetuista pakastemansikoista. Lempeä ja ihanan pehmeäksi vatkattu puuro muistuttaa kesästä ja on lasten (ja aikuisten) suosikki!
Reseptin ainekset
6 annosta
Mansikkavispipuuro
1 l
vettä
1 dl
puolukoita
3 dl
mansikkasurvosta (noin 300 g pakastemansikoita)
1½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
mannasuurimoita
½ tl
suolaa
Mansikkavispipuuro – ohje:
- Sulata pakastemansikat ja survo ne sauvasekoittimella soseeksi.
- Mittaa vesi ja puolukat kattilaan ja keitä niitä kymmenen minuuttia. Siivilöi halutessasi kuoret pois, jolloin saat puurosta sileämpää.
- Kuumenna puolukkamehu uudelleen kiehuvaksi ja lisää mannaryynit ripotellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon sokerit ja mansikkasurvos ja anna puuron hautua noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Vinkki!
Pieni määrä puolukkaa tuo mansikkavispipuuroon lisää väriä ja aavistuksen hapokkuutta. Puolukat voi halutessaan kuitenkin jättää pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat