


Mustaherukkavispipuuro
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Perinteiseen vispipuuroon käytetään usein puolukkaa, mutta myös mustaherukka sopii siihen loistavasti, ellei jopa paremmin.
Reseptin ainekset
6 annosta
300 g
mustaherukoita
1 l
vettä
1 dl
sokeria
1,5 dl
mannasuurimoita
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
Mustaherukkavispipuuro – ohje:
- Kaada kattilaan puhdistetut mustaherukat, sokeri ja vesi. Keitä 5 minuuttia.
- Siivilöi herukoiden kuoret, jos haluat lopputuloksen olevan samettisen pehmeää.
- Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
- Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta puuro vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä haaleaksi.
- Vispaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat