Maku

Mustaherukkavispipuuro

35 min
4.33
2

Perinteiseen vispipuuroon käytetään usein puolukkaa, mutta myös mustaherukka sopii siihen loistavasti, ellei jopa paremmin.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gmustaherukoita
  • 1 lvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1,5 dlmannasuurimoita
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Mustaherukkavispipuuro tehdään näin:

Kaada kattilaan puhdistetut mustaherukat, sokeri ja vesi. Keitä 5 minuuttia.

Siivilöi herukoiden kuoret, jos haluat lopputuloksen olevan samettisen pehmeää.

Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Mausta puuro vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä haaleaksi.

Vispaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.

MITÄ PIDIT?
4.33