Maku

Mustaherukkavispipuuro

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Perinteiseen vispipuuroon käytetään usein puolukkaa, mutta myös mustaherukka sopii siihen loistavasti, ellei jopa paremmin.
4.4
2
Julkaistu: 15.8.2016


Ainekset (6 annosta)

  • 300 gmustaherukoita
  • 1 lvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1,5 dlmannasuurimoita
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Mustaherukkavispipuuro tehdään näin:

Kaada kattilaan puhdistetut mustaherukat, sokeri ja vesi. Keitä 5 minuuttia.

Siivilöi herukoiden kuoret, jos haluat lopputuloksen olevan samettisen pehmeää.

Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Mausta puuro vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä haaleaksi.

Vispaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.

2 kommenttia