Mustaherukkavispipuuro
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minPerinteiseen vispipuuroon käytetään usein puolukkaa, mutta myös mustaherukka sopii siihen loistavasti, ellei jopa paremmin.
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.8.2016

Mustaherukkavispipuuro
Ainekset (6 annosta)
- 300 gmustaherukoita
- 1 lvettä
- 1 dlsokeria
- 1,5 dlmannasuurimoita
- 2 tlvaniljasokeria
- 1/4 tlsuolaa
Mustaherukkavispipuuro tehdään näin:
Kaada kattilaan puhdistetut mustaherukat, sokeri ja vesi. Keitä 5 minuuttia.
Siivilöi herukoiden kuoret, jos haluat lopputuloksen olevan samettisen pehmeää.
Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta puuro vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä haaleaksi.
Vispaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.43