Sienten säilöminen
Ruoka
Sienten säilöminen
Sienestäminen on kuin aarteenetsintää. Saaliin voi kätkeä talven varalle kuivaamalla, pakastamalla tai suolaamalla. Poimi parhaat sienet ja valitse oikea tapa säilöä.
2.9.2015
 |
Kotivinkki

Säilö kuivaamalla herkkutatteja, haperoita ja lampaankääpää ohueksi viipaloituna. Kuivaa mustatorvisieniä, kantarelleja ja suppilovahveroita revittynä. Katso ohjeet sienten kuivaamiseen ja kuivattujen sienten käyttöön!

Säilö pakastamalla etenkin punikkitatit, haperot ja kantarellit. Suppilovahverot, mustatorvisienet ja lampaankäävät voivat sitkistyä pakastettaessa, mutta se ei välttämättä haittaa ruoaksi valmistamista. Katso vinkit sienten pakastamiseen!

Säilö suolaamalla etenkin rouskuja. Haapa-, kangas- ja karvarouskut täytyy ryöpätä ennen suolaamista tai ruoaksi valmistamista. Ryöppäys miedontaa sienen maun miellyttäväksi. Leppärousku on poikkeus, sen voi käyttää ruokiin ja suolasieniksi ilman ryöppäämistä. Katso ohjeet ryöppäämiseen ja suolaamiseen.

Katso myös herkullisen sienisalaatin resepti!

Sienikokin laskukaava 1 ½–2 l tuoreita sieniä = n. ½ kg tuoreita sieniä = n. 250 g ryöpättyjä sieniä = 3–4 dl ryöpättyjä tai paistettuja sieniä = n. 40–50 g kuivattuja sieniä = ½–1 dl kuivattuja sieniä

Katso resepti herkullisiin lampaankääpäpihveihin, kahvilla maustettu sienikastike ja mainio sienipyttipannu!

Kommentoi »