4,2(41)
Lampaankääpäpihvit
40 min
Lampaankääpä muuttuu kypsyessään kauniin keltaiseksi ja rakenteeltaan lihaan tai kalaan verrattavaksi. Sienipihvien maun salaisuus on kuorrutus, jossa maistuu parmesaanijuusto. Nuorista ja siisteistä, litteänmuotoisista lampaankäävistä valmistuvat maukkaat pihvit.
10.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
4–8lampaankääpää
2munaa
2 dlkorppujauhoja
2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
2 rkltuoretta persiljaa (hienonnettuna)
1/2 tlmustapippuria
Paistamiseen
2 rklvoita

Puhdista lampaankäävät ja poista mahdolliset jalat, mutta jätä sienet muuten kokonaisiksi.

Riko munat kulhoon.

Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, parmesaaniraaste, persiljasilppu ja mustapippuri.

Kasta sienet ensin kananmunassa ja kierittele sen jälkeen korppujauho-parmesaaniseoksessa.

Kuumenna voita pannulla ja paista sienipihvit molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli.

Tarjoa lampaankääpäpihvien kanssa tomaattisalsaa ja hunajajuureksia.

Lampaankääpä muuttuu kuumennettaessa kullankeltaiseksi tai vihertäväksi. Jos näin ei käy, olet vahingossa kerännyt typäskääpää, jonka maku on karvaampi.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.