Maku

Lampaankääpäpihvit

40 min
4.5
0

Lampaankääpä muuttuu kypsyessään kauniin keltaiseksi ja rakenteeltaan lihaan tai kalaan verrattavaksi. Sienipihvien maun salaisuus on kuorrutus, jossa maistuu parmesaanijuusto. Nuorista ja siisteistä, litteänmuotoisista lampaankäävistä valmistuvat maukkaat pihvit.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 4–8lampaankääpää
  • 2munaa
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rkltuoretta persiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Puhdista lampaankäävät ja poista mahdolliset jalat, mutta jätä sienet muuten kokonaisiksi.

Riko munat kulhoon.

Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, parmesaaniraaste, persiljasilppu ja mustapippuri.

Kasta sienet ensin kananmunassa ja kierittele sen jälkeen korppujauho-parmesaaniseoksessa.

Kuumenna voita pannulla ja paista sienipihvit molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli.

Tarjoa lampaankääpäpihvien kanssa tomaattisalsaa ja hunajajuureksia.

Lampaankääpä muuttuu kuumennettaessa kullankeltaiseksi tai vihertäväksi. Jos näin ei käy, olet vahingossa kerännyt typäskääpää, jonka maku on karvaampi.

MITÄ PIDIT?
4.5