Kotivinkki

Lampaankääpäpihvit

20 min
0
0

Lampaankääpäpihvit

Lampaankääpä muuttuu kypsyessään kauniin keltaiseksi ja rakenteeltaan lihaan tai kalaan verrattavaksi. Maku on niin hyvä, että sienet voi syödä vaikka sellaisenaan heti paistamisen jälkeen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2–4 annosta)

  • 4–8tuoretta lampaankääpää
  • 1–2kananmunaa
  • 1–2 dlkorppujauhoja
  • ½–1 tlsuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Puhdista sienet. Leikkaa niistä jalat pois. Jalat voi esimerkiksi viipaloida, kuivata rapeiksi ja jauhaa mausteeksi.

2. Riko lautaselle kananmuna ja sekoita sen rakenne tasaiseksi. Mittaa korppujauhot toiselle lautaselle ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

3. Pyöritä sienet ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.

4. Kuumenna yhtä paljon voita ja öljyä paistinpannulla. Kun voin vaahto hieman laskee, lisää sienipihvit pannulle.

5. Paista leivitetyt sienet rapeakuorisiksi paistinpannulla molemmin puolin. Nosta lampaankääpäpihvit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy niistä pois. Tarjoa lampaankääpäpihvit perunasoseen tai salaatin kanssa. Pieni puristus sitruunasta raikastaa makuelämystä.

Lampaankääpä

Lampaankääpä kasvaa usein ryppäinä. Lakin alapuolinen pillistö on niin lyhyt, että sitä ei oikeastaan ole.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä