Kotivinkki

Tomaatti-mustatorvisienikeitto

30 min
0
0

Tomaatti-mustatorvisienikeitto

Mustatorvisienen maku on ihanteellinen, vahva pari tomaattipyreelle. Yhtälöstä syntyy aromikas ja samettisen täyteläinen keitto.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 50 gvoita tai margariinia
  • 1 ltuoreita TAI n. 3 dl paistettuja TAI n. 1 dl kuivattuja mustatorvisieniä (reilu)
  • ¾ dlvehnäjauhoja
  • 8 dlvettä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 1 tlkuivattua timjamia TAI 1 rkl tuoretta timjamia
  • mustapippuria
  • (ripaus suolaa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli siinä.

2. Lisää tuoreet, puhdistetut ja revityt sienet pannulle. Paista niitä, kunnes rakenne pehmenee. Jos käytät jo paistettuja, esimerkiksi pakastettuja sieniä, pyörittele niitä kattilassa, kunnes ne lämpenevät. Kuivatut sienet voi lisätä myös tässä vaiheessa (ilman liotusta), mutta murskaa niitä ensin hienoksi.

3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kuuma vesi muutamassa erässä ja sekoita lisäämisten välissä hyvin.

4. Mausta keitto tomaattipyreellä, liemikuutiolla, timjamilla ja pippurilla. Anna kiehahtaa ja keitä välillä sekoitellen 3–5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

5. Soseuta keiton rakenne tasaiseksi sauvasekoittimella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä