Kotivinkki

Sienikastike kahvilla

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Sienikastike maustetaan yllättäen paahteista makua tuovalla kahvilla. Kahvissa on karvautta, jota löytyy pienissä määrin myös monien sienien mausta. Kermalla taitettuna makuelämys on hieno.
5
0
Julkaistu: 12.8.2015


Ainekset (4-6 annosta)

  • 1sipuli
  • 1 rklvoita
  • 3 dlpaistettuja pilkottuja metsäsieniä (tai reilu 1 l tuoreita)
  • 1 ½ rklvehnäjauhoja
  • 2 dlvettä
  • 2 rklkahvia (juomaa)
  • 1 rkllihafondia
  • 2 dlkermaa
  • n. ½ tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria
Tulosta

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit.

2. Lisää pilkotut sienet. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on suurimmaksi osaksi haihtunut.

3. Ripottele kattilaan vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi pienissä erissä. Sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.

4. Mausta sienikastike kahvilla ja fondilla. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää vielä kerma ja anna kastikkeen kiehua 2–3 minuuttia. Mausta sienikastike lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kommentoi »