Kotivinkki

Kantarellikastike, joka saa makunsa valkoviinistä

15 min
2
0

Kantarellikastike, joka saa makunsa valkoviinistä

Tästä ei kesäruoka parane. Tarjoa kantarellikastike uusienperunoiden tai kasvisten kera.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1/2 lkantarelleja
  • 2-3uutta sipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkermaa
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1/3 tlsuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • tuoretta kirveliä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Puhdista kantarellit ja revi suurimmat sienet pienemmiksi. Viipaloi sipulit.

2. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota siinä sienet ja sipulit. Lisää jauhot ja sekoita ne tasaisesti sienten joukkoon.

3. Lisää kerma ja valkoviini koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kantarellikastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 3 minuutin ajan.

4. Mausta kantarellikastike lopuksi tuoreella kirvelillä.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä