Kantarellikastike, joka saa makunsa valkoviinistä
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Tästä ei kesäruoka parane. Tarjoa kantarellikastike uusienperunoiden tai kasvisten kera.
2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2012

Kantarellikastike, joka saa makunsa valkoviinistä
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- 1/2 lkantarelleja
- 2-3uutta sipulia
- 1 rklvoita
- 1 rklvehnäjauhoja
- 2 dlkermaa
- 1 dlvalkoviiniä
- 1/3 tlsuolaa
- ripaus valkopippuria
- tuoretta kirveliä
1. Puhdista kantarellit ja revi suurimmat sienet pienemmiksi. Viipaloi sipulit.
2. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota siinä sienet ja sipulit. Lisää jauhot ja sekoita ne tasaisesti sienten joukkoon.
3. Lisää kerma ja valkoviini koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kantarellikastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 3 minuutin ajan.
4. Mausta kantarellikastike lopuksi tuoreella kirvelillä.