


Kantarellikastike, joka saa makunsa valkoviinistä
15 min
Tästä ei kesäruoka parane. Tarjoa kantarellikastike uusienperunoiden tai kasvisten kera.
Reseptin ainekset
4-6 annosta
1/2 l
kantarelleja
2-3
uutta sipulia
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kermaa
1 dl
valkoviiniä
1/3 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
tuoretta kirveliä
1. Puhdista kantarellit ja revi suurimmat sienet pienemmiksi. Viipaloi sipulit.
2. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota siinä sienet ja sipulit. Lisää jauhot ja sekoita ne tasaisesti sienten joukkoon.
3. Lisää kerma ja valkoviini koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kantarellikastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 3 minuutin ajan.
4. Mausta kantarellikastike lopuksi tuoreella kirvelillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat