Kotivinkki

Sienipyttipannu

25 min
0
0

Sienipyttipannu

Metsäsienet nostavat perinteisen jämäruoan uudelle tasolle. Unohda siis ketsuppi ja nauti sienipyttipannu smetana- tai ranskankermanokareen kera.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1sipuli
  • 1pieni kesäkurpitsa (n. 250 g)
  • 5–6keitettyä perunaa
  • 1iso keitetty porkkana
  • n. 100 glehtikaalia
  • 1 rklvoita
  • 3–4 dlpaistettuja pilkottuja metsäsieniä (tai 1–1 ½ l tuoreita)
  • ½–1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 1–2 rkltuoretta kirveliä hienonnettuna

Lisäksi

  • 120–150 gsmetanaa tai ranskankermaa (1 prk)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös perunat ja porkkanat. Leikkaa huuhdotuista lehtikaalinlehdistä paksu keskiruoti pois. Suikaloi lehdet noin sentin paksuisiksi.

2. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota siinä sipuli. Lisää kesäkurpitsa sekä sienet ja paista, kunnes sienistä irtoava neste on enimmäkseen haihtunut.

3. Lisää peruna- ja porkkanakuutiot ja lehtikaalisuikaleet. Anna paistua rauhassa melko kovalla lämmöllä 2–3 minuuttia niin, että perunat saavat vähän väriä ja lehtikaalinlehdet pehmenevät.

4. Mausta sienipyttipannu suolalla, pippurilla ja tuoreella kirvelillä. Nauti smetana- tai ranskankermanokareen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä