Kotivinkki

Sienien pakastaminen

Sienien pakastaminen

Säilö pakastamalla etenkin punikkitatit, haperot ja kantarellit. Suppilovahverot, mustatorvisienet ja lampaankäävät voivat sitkistyä pakastettaessa, mutta se ei välttämättä haittaa ruoaksi valmistamista.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen, Kaisu Jouppi
Mainos

Näin pakastat sienet

Puhdista ja paloittele pakastettavat sienet. Paahda niitä paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes niistä irtoaa neste. Voit jatkaa paahtamista niin, että neste haihtuu pois, ja pakastaa sienipalat kuivina. Toinen vaihtoehto on pakastaa sienet liemineen, kun neste on vielä pannulla. Liemineen pakastettuna sienet säilyvät hieman paremmin, sillä pakastusrasian tai -pussin saa helpommin tiiviiksi niin, että mukaan ei jää ilmataskuja. Sienet voi paahtaa kuiviksi sulatuksen jälkeen.

Kotivinkki 14/2012

Katso myös:

Julkaistu: 10.9.2013
Katso myös nämä