Ruoka
Kotivinkki

Sienten pakastaminen

Sienten pakastaminen

Sienten pakastaminen sopii etenkin punikkitateille, haperoille ja kantarelleille. Suppilovahverot, mustatorvisienet ja lampaankäävät voivat sitkistyä pakastettaessa, mutta se ei välttämättä haittaa ruoaksi valmistamista.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Satu Nyström

Sienten pakastaminen onnistuu näin:

  1. Puhdista ja paloittele pakastettavat sienet.
  2. Paahda niitä paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes niistä irtoaa neste. Voit jatkaa paahtamista niin, että neste haihtuu pois, ja pakastaa sienipalat kuivina. Toinen vaihtoehto on pakastaa sienet liemineen, kun neste on vielä pannulla. Liemineen pakastettuna sienet säilyvät hieman paremmin, sillä pakastusrasian tai -pussin saa helpommin tiiviiksi niin, että mukaan ei jää ilmataskuja.
  3. Sienet voi paahtaa kuiviksi sulatuksen jälkeen.
Julkaistu: 10.9.2013