1. Croffle, tuo astetta ylevämpi toast
Paistettujen voileipien kaltaiset crofflet valmistuvat valmiista croissanttaikinasta vohveliraudalla. Täytä taikina suolaisilla tai makeilla täytteillä, tai paista sellaisenaan. Rapsakka välipala kulkee myös helposti mukana!
2. Mokkapalavohvelit tarjoilevat nostalgiaa uudessa muodossa
Kukapa ei mokkapaloista pitäisi? Vohveliraudalla valmistetut mokkikset ovat kunnianosoitus nostalgiselle suklaapiirakalle. Sokerikuorrutteella ja kuivatuilla vadelmilla koristellut mokkapalavohvelit kirvoittavat varmasti keskustelua kahvipöydässä!
3. Joku keksi laittaa keksit vohvelirautaan
Keksien valmistaminen vohveliraudalla on niin yksinkertainen idea, että voi vain ihmetellä, miksei sitä ennemmin ole tullut ajateltua! Valkosuklaaseen dipatut ja gluteenittomat vohvelikeksit voi nauttia sellaisenaan tai jäätelöllä täytettynä.
4. Pizzauunin vapaapäivä
Rapea taikina sekä juustoinen ja tomaattinen täyte – pizzavohvelit ovat vähintäänkin yhtä herkullisia kuin esikuvansa. Pizzavohvelien houkuttelevuutta lisää myös se, että ne valmistuvat alta aikayksikön. Lääke akuuttiin pizzanhimoon on tässä!
5. Vohveliannos ruokahifistelijälle
Vohveliraudalla voi valmistaa myös yllättävän elegantin jälkiruoan. Ruisvohvelit, piimäjäätelö ja itse tehty kinuskikastike on annos, joka tasapainottelee täydellisesti makeiden ja happamien makujen välillä.
6. Kokoa vohveleista kakkutorni
Lukijamme Sallan reseptillä koottu vohvelikakku maistuu syksyltä omenoineen, karpaloineen ja kinuskikastikkeineen. Vaikka vohvelit ovat paistettu perinteiseen malliin, niiden kokoaminen kakuksi on idea, jota kannattaa kokeilla.
7. Potut prässiin
Vohvelirautaa voi hyödyntää muuhunkin kuin taikinan paistamiseen. Näiden vohveliperunoiden valmistaminen ei vaadi ihmeitä, mutta niiden rapea paistopinta tekee minkä tahansa arkiruoan uskomattoman herkulliseksi.
8. Nakkisämpylän uudet vaatteet
Hodarit voi valmistaa myös vohveleista! Perinteisen nakkisämpylän raikkaampi ja rouskuvampi versio saa sisäänsä esimerkiksi kirsikkatomaatteja ja salaattia. Vohvelihodarin ainesosat on helppo asettaa vaikka vohvelibaariin tarjolle!
9. Parmesaanivohvelilla ruokkii myös internetin
Parmesaanivohvelien resepti on kuin luotu sunnuntaista brunssia ajatellen. Vohvelitaikinaan sekoitettu parmesaani tekee jo itse vohveleista mahdottoman herkullisia, ja kun kokonaisuuteen lisätään avokadotahna ja uppomuna, ei muuta reseptiä viikonlopun aamupäiviin enää tarvita.
10. Makumatka munakoisolla
Vohveleina voi käyttää myös munakoisoja. Perinneruokaa prkl -blogin Mika vinkkaakin, että puolen senttimetrin paksuisista siivuista syntyy parhaimmat ja mukavan rapsakat munakoisovohvelit. Kuka olisikaan uskonut, että vohveliraudalla saa aikaan annoksen, joka onnistuu kuljettamaan nauttijansa Etelä-Euroopan tai Lähi-idän keittiöihin!