Maku

Piimäjäätelö ja ruisvohvelit – ihan parhaat itse tehdyt herkut kruunataan kinuskikastikkeella

3 h 45 min
0
0

Piimäjäätelö, ruisvohvelit ja kinuskikastike ovat upea makutrio. Sopivasti hapan piimäjäätelö on herkullista myös sellaisenaan.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Piimäjäätelö

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3keltuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 dlpiimää (rasvaa 2 %)

Ruisvohvelit

  • 2munaa
  • 1 dlsokeria
  • 50 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruisjauhoja

Koristelu

  • 4 rklkinuskikastiketta
  • 4 rklruisleipämuruja

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Piimäjäätelö ja ruisvihvelit valmistetaan näin:

  1. Mittaa kerma, maito ja vaniljasokeri kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen jäähtyä hetki.
  2. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita ensin 2–3 rkl kermaseosta keltuaisseokseen ja valuta sitten seos koko ajan sekoittaen lämpimään kermamaitoon. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä, jolloin seos sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.
  3. Jäähdytä seos vesihauteessa. Sekoita joukkoon piimä ja kaada massa pakastuksen kestävään kulhoon. Peitä kannella tai kelmulla ja nosta pakastimeen. Vatkaa jäätelömassaa 45 minuutin välein sähkövatkaimella, kunnes se muuttuu jähmeäksi. (Aikaa menee noin 3 tuntia). Anna jäätelön kovettua kunnolla ennen tarjoamista.
  4. Sekoita taikinan munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita loput ainekset toissa kulhossa ja yhdistä märkiin aineksiin. Paista taikinasta neljä vohvelia vohveliraudalla.
  5. Kääri valmis vohveli tötteröksi ja aseta juomalasiin jäähtymään. Voit pyöräyttää pienen folionauhan ympärille, jos juomalasi ei ole tarpeeksi kapeaa mallia. Vohvelit ovat jäähtyessään rapeita.

Vinkki!

Valmista vohvelit juuri ennen tarjoilua, jotta niiden rakenne pysyy rapeana.

Sekoita piimäjäätelöön pakastusvaiheen lopussa ruisleipämuruja ja kinuskia, niin jäätelö on herkullista ihan sellaisenaan.

Voit jäädyttää jäätelön ilman vatkaamista, mutta silloin jäätelön rakenne ei ole aivan yhtä kuohkea.

MITÄ PIDIT?
0