Kotivinkki

Parmesaanivohvelit avokadolla ja uppomunalla – suolainen vohveliherkku vailla vertaa

1 h
KA
0
0

Parmesaanivohvelit, avokadotahna ja uppomuna maistuvat täydelliseltä yhdessä. Tarjoa täytetyt vohvelit brunssin vetonaulana tai juhlavamman aterian alkuruokana.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Parmesaanivohvelit

  • 2kananmunaa
  • 3 dlmaitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 50 gvoita
  • 2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 dlkivennäisvettä

Avokadotahna

  • 4avokadoa
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ⅓ tl mustapippuria
  • ⅓ tl suolaa

Uppomunat

  • 8kananmunaa
  • 2 lvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • retiisin versoja
  • wasabi & seesam -maustesekoitusta (Santa Maria)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Parmesaanivohvelit avokadolla ja uppomunilla valmistuvat näin:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, leivin jauhe ja suola. Anna taikina turvota 15 minuuttia.
  2. Sulata voi ja raasta juusto. Sekoita voisula ja juustoraaste taikinaan. Lisää lopuksi kivennäisvesi.
  3. Paista vohvelit kauniin ruskeiksi vohveliraudalla.
  4. Irrota avokadoista hedelmäliha ja soseuta se haarukalla. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä uppomunat. Kuumenna vesi poreilevaksi korkeareunaisessa paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Kaada joukkoon etikka.
  6. Riko huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin. Kaada muna veteen läheltä veden pintaa rauhallisella liikkeellä.
  7. Kypsennä 2–3 munaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia. Tällöin keltuainen jää löysäksi. Jos haluat siitä kiinteämmän, jatka kypsennystä pari minuuttia.
  8. Nosta munat varovasti vedestä ja valuta. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoamista.
  9. Levitä avokadotahnaa vohvelin pinnalle ja nosta uppomuna päälle. Viimeistele parmesaanivohvelit versoilla ja maustesekoituksella.

Vinkki!

Valitse uppomuniin mahdollisimman tuoreita munia, jolloin valkuainen hyytyy kauniisti keltuaisen ympärille.

MITÄ PIDIT?
0