Maku

Vohvelikakku – lukijan reseptissä omenat, puolukat, kinuski ja jäätelö muodostavat huojuvan herkkutornin

1 h
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Vohvelikakku maistuu ihanasti syksyiseltä. Tee herkku lukijamme Sallan reseptillä ja viimeistele reilulla määrällä jäätelöä. Kuinka korkean tornin valmistat?
KA
0
0
Julkaistu: 2.9.2022


Reseptin ainekset (9 annosta)

Vohvelitaikina

  • 5 dlmaitoa
  • 3munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoisulaa

Omenatäyte

  • 1 kgomenoita
  • 50 gvoita
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia

Kinuski

  • 1½ dlkuohukermaa
  • 1½ dlfariinisokeria

Lisäksi

  • 1 dlpuolukoita
  • 1 lvaniljajäätelöä
Tulosta

Vohvelikakku – ohje:

  1. Mittaa puolet maidosta kulhoon, lisää munat hyvin sekoittaen. Lisää jauhot ja loput maidosta, sekä sokeri, suola ja voisula. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta vohveliraudalla noin yhdeksän vohvelia.
  2. Kuutioi omenat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen, poista vain kannat ja siemenkodat. Sulata voi paistinpannulla ja lisää omenakuutiot. Kääntele omenoita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää vaniljasokeri ja kaneli.
  3. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
  4. Kokoa vohvelikakku. Laita jokaiseen väliin omenatäytettä, puolukoita ja kinuskia. Lusikoi loput kakun päälle. Viimeistele kakku vaniljajäätelöllä.

Vinkki!

Voit leikata vohvelikakun täytekakun tapaan paloiksi tai nostaa kakusta yhden kerroksen jokaiselle herkuttelijalle.

Kommentoi »