


Vohvelikakku – lukijan reseptissä omenat, puolukat, kinuski ja jäätelö muodostavat huojuvan herkkutornin
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Vohvelikakku maistuu ihanasti syksyiseltä. Tee herkku lukijamme Sallan reseptillä ja viimeistele reilulla määrällä jäätelöä. Kuinka korkean tornin valmistat?
Reseptin ainekset
9 annosta
Vohvelitaikina
5 dl
maitoa
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
50 g
voisulaa
Omenatäyte
1 kg
omenoita
50 g
voita
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
Kinuski
1½ dl
kuohukermaa
1½ dl
fariinisokeria
Lisäksi
1 dl
puolukoita
1 l
vaniljajäätelöä
Vohvelikakku – ohje:
- Mittaa puolet maidosta kulhoon, lisää munat hyvin sekoittaen. Lisää jauhot ja loput maidosta, sekä sokeri, suola ja voisula. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta vohveliraudalla noin yhdeksän vohvelia.
- Kuutioi omenat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen, poista vain kannat ja siemenkodat. Sulata voi paistinpannulla ja lisää omenakuutiot. Kääntele omenoita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää vaniljasokeri ja kaneli.
- Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
- Kokoa vohvelikakku. Laita jokaiseen väliin omenatäytettä, puolukoita ja kinuskia. Lusikoi loput kakun päälle. Viimeistele kakku vaniljajäätelöllä.
Vinkki!
Voit leikata vohvelikakun täytekakun tapaan paloiksi tai nostaa kakusta yhden kerroksen jokaiselle herkuttelijalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat