
Uunifetan uudet kujeet! 6 reseptiä sinulle, joka rakastat paahdettua fetaa
Uunifeta tuli kuuluisaksi supersuositusta uunifetapastasta, mutta paahdettu feta sopii ihanasti myös salaatteihin, pikkusyötäväksi, perunoiden lisukkeeksi ja piirakkaankin. Nappaa parhaat uunifetareseptit!
1. Alkuperäinen hittiruoka
Tässä se on, nimittäin Liemessä-blogin Jenni Häyrisen alkuperäinen uunifetapasta, joka vie kielen mennessään ja valmistuu käden käänteessä. Uunifetapasta on villinnyt Suomessa ja maailmalla ja on edelleen monien suosikkiruokaa, eikä ihme! Yksinkertaiset raaka-aineet ja mahdottoman maukasta. Katso uunifetapastan tarina ja ohje täältä!

Jenni Häyrinen on Liemessä-blogista ja supersuositusta uunifetapastareseptistä tunnettu ruokavaikuttaja. Hän on myös kahden lapsen äiti, jonka ratkaisu ruokailuun niin arjessa kuin juhlassa on suoraviivaisuus. Lue Jenni Häyrisen ajatuksia ruoanlaitosta ja nappaa hänen arkiruokabravuurinsa tästä jutusta.

2. Illanistujaisten suosikki maistuu patongin kanssa
Uunifeta ja paahdetut rypäleet ovat lyömätön kombo! Paahda suolainen fetajuusto uunissa makeiden rypäleiden, balsamiviinietikan ja hunajan kanssa ja tarjoile rapean patongin ja viinilasillisen kera. Tästä ei illanistujaisten tarjoilu parane.

3. Uunifeta maistuu myös tutun ja turvallisen perunan kanssa
Jos kaipaat pastalle vaihtelua, testaa uunifetaperunoita. Kun laitat pellille fetan ja kirsikkatomaattien kanssa perunalohkoja, saat loihdittua näppärästi ihanan arkiruoan. Voit lisätä myös muita sesonkiin sopivia kasviksia. Viimeistele annos tuoreella basilikalla.

4. Sitruunainen salaatti
Feta on klassikko erilaisissa salaateissa, mutta oletko koskaan kokeillut sitä lämpimässä sitruuna-fetasalaatissa? Uunissa paahdettuna tomaatin, paprikan, sipulin, fetan ja sitruunan maku syvenee, ja lopputuloksena on maukas salaatti. Sen kruunaa raikas, tuore minttu.

5. Alkukesän fetavuoka
Käytä sesongit hyödyksi ruoanlaitossa ja valmista alkukesällä maitohorsma-uunifetavuokaa, jossa maistuvat myös rouskuvat retiisit ja rapeat mantelit. Tämä vuoka taipuu sellaisenaan salaatiksi tai muun ruoan lisukkeeksi. Maitohorsmaa kannattaa poimia alkukesästä hyödyntämällä maasta nousevat noin 10 sentin pituiset versot.

6. Fetapiirakka 2.0
Fetapiirakka on legendaarinen tarjottava, mutta nyt se valmistetaan paahdetusta fetasta. Uunifeta-tomaattipiirakan ideana on paahtaa kirsikkatomaatit ja feta ennen kuin ne sekoitetaan muuhun täytteeseen. Näin piirakka saa astetta pikantimman maun. Lisäksi pohja valmistuu helposti gluteenittomasti. Kokeile ja ihastu!

Grillikausi alkaa! Testaa myös grillifeta, joka valmistetaan uunifetan tapaan. Valmista herkullisen pehmeän ja rasvaisen grillifetan kaveriksi hapokas tomaattisalaatti ja viimeistele chimichurrikastikkeella.
