Uunifetaperunat – helppo resepti on hittiherkuksi nousseen uunifetapastan pikkuserkku
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Uunifetaperunat ovat yhdistelmä klassisia lohkoperunoita, uunissa paahtunutta fetaa ja raikkaan makeita tomaatteja. Helppo resepti on hittiherkuksi nousseen Liemessä-blogin uunifetapastan pikkuserkku. Kokeile ilmiöksi noussutta ruokaa nyt perunoilla!
Pese ja lohko perunat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kulhossa perunat, valkosipuli, chili, 2 rkl öljyä ja mausteet.
Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Tee juustolle kolo pellille ja nosta fetapala kokonaisena pellille. Nosta tomaattiterttu myös pellille. Rouhi juuston ja tomaattien pinnalle hiukan mustapippuria ja lorauta ruokalusikallinen oliiviöljyä.
Paista vielä uunin ylätasolla 10–15 minuuttia.
Viimeistele uunifetaperunat basilikalla tai rucolalla.