Maku

Uunifetaperunat – helppo resepti on hittiherkuksi nousseen uunifetapastan pikkuserkku

50 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
Uunifetaperunat ovat yhdistelmä klassisia lohkoperunoita, uunissa paahtunutta fetaa ja raikkaan makeita tomaatteja. Helppo resepti on hittiherkuksi nousseen Liemessä-blogin uunifetapastan pikkuserkku. Kokeile ilmiöksi noussutta ruokaa nyt perunoilla!
GL
KA
MU
4.3
1
Julkaistu 19.2.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

Uunifetaperunat

  • 1 kgperunoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 tlprovencen yrttisekoitusta
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 gterttuluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • 200 gfetajuustoa

Viimeistely

  • ½ rkubasilikaa tai rucolaa
Tulosta

Uunifetaperunat valmistuvat helposti näin:

  1. Pese ja lohko perunat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kulhossa perunat, valkosipuli, chili, 2 rkl öljyä ja mausteet.
  2. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
  3. Tee juustolle kolo pellille ja nosta fetapala kokonaisena pellille. Nosta tomaattiterttu myös pellille. Rouhi juuston ja tomaattien pinnalle hiukan mustapippuria ja lorauta ruokalusikallinen oliiviöljyä.
  4. Paista vielä uunin ylätasolla 10–15 minuuttia.
  5. Viimeistele uunifetaperunat basilikalla tai rucolalla.

1 kommentti