Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hittipasta piirakkana! Uunifeta-tomaattipiirakka ihastuttaa mehevyydellään ja ruokaisuudellaan

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min

Hittipastan maut yllättävät nyt uunifeta-tomaattipiirakassa. Uunipaahdettu feta ja pikkutomaatit ovat erottamaton parivaljakko todistetusti myös piirakan täytteenä. Resepti on gluteeniton, mutta löydät ohjeen lopusta tiedot, kuinka voit korvata gluteenittomat ainekset tavanomaisilla.

18.8.2021
Reseptin ainekset
16 annosta
Gluteeniton pohja
1 ps (70 g)
perunahiutaleita (Mummon)
2 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl
karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper Grov mix)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
200 g
voita tai margariinia
2 prk (à 200 g)
kermaviiliä
4 rkl
vettä
Täyte
2 rs (à 250 g)
miniluumutomaatteja
2 pkt (à 200 g)
fetajuustoa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
chilihiutaleita
1 nippu
kevätsipulia
½ rku
basilikaa
200 g
emmentaljuustoraastetta
4
munaa
2 dl
ruokakermaa
150 g
ranskankermaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Pinnalle
½ rku
basilikaa

Uunifeta-tomaattipiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista täytteen tomaatit ja feta. Halkaise tomaatit ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Laita myös fetapalat pellille. Mausta tomaatit suolalla, sokerilla ja pippurilla. Mausta fetat oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia.
  2. Tee pohja. Sekoita kuivat aineet. Nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää kermaviili ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Taikina on löysää, mutta kun perunahiutaleet turpoavat, taikina kiinteytyy. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille.
  4. Hienonna kevätsipulit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipulit ja basilika piirakkapohjalle. Sekoita feta, munat, kerma, ranskankerma, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele uunifeta-tomaattipiirakka basilikalla.

Vinkki: Pohjan voi tehdä myös vehnäjauhoista

Resepti on testattu gluteenittomana. Jos sinulla kuitenkaan ei ole tarvetta leipoa piirakkaa gluteenittomana, voit korvata gluteenittoman jauhoseoksen samalla määrällä vehnäjauhoja ja gluteenittomat kaurahiutaleet samalla määrällä tavallisia kaurahiutaleita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt