Maku

Hittipasta piirakkana! Uunifeta-tomaattipiirakka ihastuttaa mehevyydellään ja ruokaisuudellaan

1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
Hittipastan maut yllättävät nyt uunifeta-tomaattipiirakassa. Uunipaahdettu feta ja pikkutomaatit ovat erottamaton parivaljakko todistetusti myös piirakan täytteenä. Resepti on gluteeniton, mutta löydät ohjeen lopusta tiedot, kuinka voit korvata gluteenittomat ainekset tavanomaisilla.
GL
KA
4.7
0
Julkaistu: 18.8.2021


Ainekset (16 annosta )

Gluteeniton pohja

  • 1 ps (70 g) perunahiutaleita (Mummon)
  • 2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper Grov mix)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 prk (à 200 g) kermaviiliä
  • 4 rklvettä

Täyte

  • 2 rs (à 250 g) miniluumutomaatteja
  • 2 pkt (à 200 g) fetajuustoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 nippukevätsipulia
  • ½ rku basilikaa
  • 200 g emmentaljuustoraastetta
  • 4 munaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • ½ rku basilikaa
Tulosta

Uunifeta-tomaattipiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista täytteen tomaatit ja feta. Halkaise tomaatit ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Laita myös fetapalat pellille. Mausta tomaatit suolalla, sokerilla ja pippurilla. Mausta fetat oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia.
  2. Tee pohja. Sekoita kuivat aineet. Nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää kermaviili ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Taikina on löysää, mutta kun perunahiutaleet turpoavat, taikina kiinteytyy. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille.
  4. Hienonna kevätsipulit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipulit ja basilika piirakkapohjalle. Sekoita feta, munat, kerma, ranskankerma, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele uunifeta-tomaattipiirakka basilikalla.

Vinkki: Pohjan voi tehdä myös vehnäjauhoista

Resepti on testattu gluteenittomana. Jos sinulla kuitenkaan ei ole tarvetta leipoa piirakkaa gluteenittomana, voit korvata gluteenittoman jauhoseoksen samalla määrällä vehnäjauhoja ja gluteenittomat kaurahiutaleet samalla määrällä tavallisia kaurahiutaleita.

Kommentoi »