


Hortoilijan hittiruoka! Maitohorsma-fetavuoassa maistuvat mantelit ja valkosipuli
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Hortoilu eli villivihannesten keräily on alkukesän parasta puuhaa. Suuntaa horsmaniitylle ja poimi ainekset uunifetan uuteen versioon, jossa mukana paahtuvat nuoret maitohorsmat ja mantelit. Tarjoa paistos lämpimänä salaattina tai lisukkeena.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 l
maitohorsmaa
4
valkosipulinkynttä
1 nippu
retiisejä (150 g)
1
sitruuna
1 pkt
fetajuustoa (200 g)
1 dl
manteleita
½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
oreganoa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ rku
minttua
Maitohorsma-fetavuoka – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa horsmat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele, kuivaa ja halkaise retiisit. Halkaise sitruuna. Valuta feta.
- Laita mantelit, horsmat, retiisit ja valkosipulit uunivuokaan. Lisää öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita hyvin. Pane feta ainesten päälle ja kääntele sitä varovasti vuoan pohjalle valuneissa mausteissa.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen ja kypsennä vielä 10 minuuttia.
- Koristele maitohorsma-fetavuoka mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat