Pese ja kuivaa sitruuna. Leikkaa sitruuna noin 1/2 cm:n siivuiksi, poista siemenet.
Kuumenna vesi kattilassa. Laita sitruunasiivut kiehuvaan veteen, keitä 2 minuuttia. Siivilöi ja laita siivut hetkeksi kuivumaan talouspaperille.
Yhdistä kulhossa 1 rkl öljyä, 1 tl oreganoa, sokeri ja suola. Laita sitruunasiivut mausteöljyyn ja sekoita hyvin.
Levitä sitruunasiivut kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita 160-asteiseen uuniin kuivumaan 30 minuutiksi. Ota sitruunat uunista ja anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat salaatin.
Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla, kuutioi paprika, kuori ja lohko sipuli. Laita vihannekset ja kokonaiset fetat pellille. Sekoita joukkoon loppu öljy, oregano, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 15−20 minuuttia.
Yhdistä sitruunat lämpimään sitruuna-fetasalaattiin ja pirskottele joukkoon etikkaa. Lisää lopuksi hienonnettu minttu.
Vinkki!
Tee sitruunasiivut etukäteen ja säilytä lasitölkissä.