


Rakastu sitruuna-uunifetasalaattiin – auringonkeltaiseen herkkuun tuovat makua paahdetut sitruunasiivut ja suolainen feta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Kokeile sitruunaa paahdetussa salaatissa! Ruokaisan sitruuna-uunifetasalaatin ihanat, uunikuivatut sitruunasiivut syödään kuorineen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Sitruuna-uunifetasalaatti
1
luomusitruuna
4 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
kuivattua oreganoa
½ tl
sokeria
½ + ½ tl
suolaa
2 rs (á 200 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
1
keltainen paprika
1
punasipuli
2 pkt (á 200 g)
fetajuustoa
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
punaviinietikkaa
1 ruukku
minttua
Lämmin sitruuna-fetasalaatti – ohje:
- Pese ja kuivaa sitruuna. Leikkaa sitruuna noin 1/2 cm:n siivuiksi, poista siemenet.
- Kuumenna vesi kattilassa. Laita sitruunasiivut kiehuvaan veteen, keitä 2 minuuttia. Siivilöi ja laita siivut hetkeksi kuivumaan talouspaperille.
- Yhdistä kulhossa 1 rkl öljyä, 1 tl oreganoa, sokeri ja suola. Laita sitruunasiivut mausteöljyyn ja sekoita hyvin.
- Levitä sitruunasiivut kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita 160-asteiseen uuniin kuivumaan 30 minuutiksi. Ota sitruunat uunista ja anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat salaatin.
- Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla, kuutioi paprika, kuori ja lohko sipuli. Laita vihannekset ja kokonaiset fetat pellille. Sekoita joukkoon loppu öljy, oregano, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 15−20 minuuttia.
- Yhdistä sitruunat lämpimään sitruuna-fetasalaattiin ja pirskottele joukkoon etikkaa. Lisää lopuksi hienonnettu minttu.
Vinkki!
Tee sitruunasiivut etukäteen ja säilytä lasitölkissä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat