
”Tätä tehdään varmasti uudestaan ja usein” – 10 × loisto-ohje suppilovahveroista
Poimi innostavimmat suppilovahveroreseptimme tästä jutusta. Kokeile vaikkapa lukijoiden hehkuttamaa itämaista suppilovahverosoppaa tai täydellisyyttä hipovaa suppispastaa.
1. Pizza, jota ”jokaisen pitäisi maistaa”

Suppilovahvero-poropizzan pohjalla on tomaattikastikkeen sijaan ranskankermaa. ”Tätä pizzaa pitäisi jokaisen maistaa, jopa sieniä karttavat ovat ihastuneet tähän”, kirjoittaa ohjeen kehittänyt ruokatoimittaja Mika Rampa. ”Olipa hyvää pizzaa!”, vahvistaa myös ohjetta testannut lukijamme.
2. Kaali-suppisnyytit ovat mausteisten makujen ystävän herkkuruoka

Valkosipulia, inkivääriä, chiliä, limeä... Kaali-suppisnyytit valmistuvat näppärästi ilman kaalin esikeittämistä. Hauskat nyytit kypsyvät muffinivuoan koloissa.
3. Se paras suppilovahverokeitto

Tämä suppilovahverokeittomme on kerännyt hurjan määrän ylistäviä kommentteja vuosien varrella. Näin lukijamme keittoa kehuvat: ”Ylitti odotukset: herkullinen!”, ”Niin hyvää, ettei sanotuksi saa”, ”Aivan ihana ja helppo resepti...vei kielen mennessään”. Laita siis soppa porisemaan!
4. Pasta tuplaumamilla

Suppilovahvero-misopasta on lähes tuttu, mutta pikkaisen päivitetty versio perinteisestä sienipastasta. Misotahna on kuin luotu suppilovahveroista tehtyyn sienikastikkeeseen. Kun keität pastan riittävästi kasaan, maku alkaa hipoa täydellisyyttä.
5. Suppiksistakin voi tehdä sienisalaattia

Tarjoa jogurttipohjainen suppilovahverosalaatti uuniperunoiden kanssa tai leivän päällä. Se maistuu myös erinomaisesti kalaruokien lisukkeena.
6. Kookosmaitoa, valkosipulia ja punaista currya

Jotain muuta kuin perinteistä suppilovahverokeittoa? Ota seuraavaksi testiin maukas itämainen suppilovahverosoppa. ”Suosittelen todellakin! Keitossa täyteläinen umamin maku. Tätä tehdään varmasti uudestaan ja usein!”, hehkuttaa lukijamme.
7. Ihanan rapea sienipiirakka

Filotaikinasta tehty suppilovahveropiirakka on helppo syysherkku. Täytteeseen raastetaan suolaista halloumia ja paistetaan valkosipulia ja purjoa.
8. Pikkelöi mausteiden kera

Jos sienisaalis on oikein iso, säilö ainakin osa sienistä pikkelöimällä sienet etikkaliemessä ja mausteissa. Ihanan etikkaiset sienet ovat loistava lisuke salaatteihin, liharuokiin tai vaikka kaalikääryleiden seuraksi. Tässä reseptissä käytetään reilusti mausteita, joten sienet sopivat myös esimerkiksi ramenkeittoon.
9. Suppilovahveroita, omenaa ja rosmariinia...

Miten voikin keitto olla näin herkullista? Omenaisessa suppilovahverokeitossamme on omenoiden lisäksi vielä yksi salainen ainesosa: Jaloviina.
10. Ramenkeitto suppilovahveroista

Valkosipulia, inkivääriä, soijakastiketta ja sakea. Kyllä vain, suppilovahverot sopivat makunsa puolesta erinomaisesti ramenkeittoon. Kokeile vaikka!
Juttua muokattu 13.10. lisäämällä uusia reseptejä. Juttu julkaistu alun perin 18.10.2021.