Itämainen suppilovahverosoppa – kookosmaidolla ja punaisella currylla maustettu soppa lämmittää syyssäässä
vegaani
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Itämainen suppilovahverosoppa sopii hyvin niin alku- kuin pääruoaksi. Tomaattipohjainen sienikeitto saa täyteläisen maun chilistä ja kookosmaidosta.

Reseptin ainekset 4 annosta
Itämainen suppilovahverosoppa
1 lsuppilovahveroita
1 sipuli
3valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 rklpunaista currytahnaa
400 gtomaattimurskaa
4 dlvettä
2 kasvisliemikuutiota (tai 2 rkl kasvisfondia)
½ tlmustapippuria
1½ tlbasilikaa
1½ rklsoijakastiketta
4 dlkookosmaitoa
Itämainen suppilovahverosoppa valmistuu näin:
- Puhdista ja halkaise suppilovahverot. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kääntele sieniä kattilan pohjalla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, currytahna ja sipulit, kuullota hetki.
- Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää fondi ja mustapippuri. Anna hautua noin 30 minuuttia.
- Lisää loput mausteet ja kookosmaito. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Viimeistele keitto tuoreella basilikalla tai thaibasilikalla.
Vinkki!
Voit tehdä keiton myös kuivatuista sienistä. 50 grammaa kuivattuja sieniä vastaa noin yhtä litraa tuoreita sieniä. Käytä liotusvesi keiton liemenä.