


Upean makuinen soppa
Itämainen suppilovahverokeitto – kookosmaidolla ja punaisella currylla maustettu soppa lämmittää syyssäässä
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Itämainen suppilovahverokeitto sopii hyvin niin alku- kuin pääruoaksi. Tomaattipohjainen sienikeitto saa täyteläisen maun chilistä ja kookosmaidosta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Itämainen suppilovahverokeitto
1 l
suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
punaista currytahnaa
400 g
tomaattimurskaa
4 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota (tai 2 rkl kasvisfondia)
½ tl
mustapippuria
1½ tl
basilikaa
1½ rkl
soijakastiketta
4 dl
kookosmaitoa
Itämainen suppilovahverokeitto – ohje:
- Puhdista ja halkaise suppilovahverot. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kääntele sieniä kattilan pohjalla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, currytahna ja sipulit, kuullota hetki.
- Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää fondi ja mustapippuri. Anna hautua noin 30 minuuttia.
- Lisää loput mausteet ja kookosmaito. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Viimeistele keitto tuoreella basilikalla tai thaibasilikalla.
Vinkki!
Voit tehdä keiton myös kuivatuista sienistä. 50 grammaa kuivattuja sieniä vastaa noin yhtä litraa tuoreita sieniä. Käytä liotusvesi keiton liemenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat