Maku

Itämainen suppilovahverosoppa – kookosmaidolla ja punaisella currylla maustettu soppa lämmittää syyssäässä

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Itämainen suppilovahverosoppa sopii hyvin niin alku- kuin pääruoaksi. Tomaattipohjainen sienikeitto saa täyteläisen maun chilistä ja kookosmaidosta.
VE
4
1
Julkaistu: 17.9.2020


Ainekset (4 annosta)

Itämainen suppilovahverosoppa

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklpunaista currytahnaa
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 4 dlvettä
  • 2 kasvisliemikuutiota (tai 2 rkl kasvisfondia)
  • ½ tlmustapippuria
  • 1½ tlbasilikaa
  • 1½ rklsoijakastiketta
  • 4 dlkookosmaitoa
Tulosta

Itämainen suppilovahverosoppa valmistuu näin:

  1. Puhdista ja halkaise suppilovahverot. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kääntele sieniä kattilan pohjalla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, currytahna ja sipulit, kuullota hetki.
  3. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää fondi ja mustapippuri. Anna hautua noin 30 minuuttia.
  4. Lisää loput mausteet ja kookosmaito. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Viimeistele keitto tuoreella basilikalla tai thaibasilikalla.

Vinkki!

Voit tehdä keiton myös kuivatuista sienistä. 50 grammaa kuivattuja sieniä vastaa noin yhtä litraa tuoreita sieniä. Käytä liotusvesi keiton liemenä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4.04
1 kommentti