Suppilovahvero-ramenkeitto
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Suomalaiset suppilovahverot sopivat sekä ulkonäkönsä että makunsa puolesta hienosti japanilaiseen ramenkeittoon. Tätä kannattaa kokeilla!
LA
MA
4.1
Kuvat
Julkaistu 1.9.2014

Suppilovahvero-ramenkeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
Liemi
- 1 1/4 lvettä
- 2 kplkanaliemikuutiota
- 4 rklsakea (tai sherryä)
- 4 rklsoijakastiketta (japanilaista)
- 2 tlsokeria
- 2 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
- 15 gtuoretta inkivääriä (viipaloituna)
Sienet
- 6 dlsuppilovahveroita
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 rklrypsiöljyä
- 2 tlsoijakastiketta
Lisäksi
- 250 gvehnänuudeleita
- 100 gpinaattia (baby)
- 2 kplkeitettyä munaa
- 2 kplkevätsipulia (ohuina renkaina)
Suppilovahvero-ramenkeitto valmistuu näin:
Valmista ensin liemi. Keitä aineksia hiljalleen 5 minuuttia, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä.
Puhdista suppilovahverot. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä pannulla, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Mausta soijalla.
Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa nuudelit syviin keittokulhoihin. Lisää päälle pinaatti. Kauho päälle kiehuvan kuumaa lientä. Anna seistä minuutin ajan.
Jaa suppilovahvero-ramenkeittoannosten päälle sienet, puolitetut munat ja kevätsipulirenkaat.