Maku

Suppilovahvero-ramenkeitto

25 min
LA
MA
4
0

Suomalaiset suppilovahverot sopivat sekä ulkonäkönsä että makunsa puolesta hienosti japanilaiseen ramenkeittoon. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Liemi

  • 1 1/4 lvettä
  • 2 kplkanaliemikuutiota
  • 4 rklsakea (tai sherryä)
  • 4 rklsoijakastiketta (japanilaista)
  • 2 tlsokeria
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 15 gtuoretta inkivääriä (viipaloituna)

Sienet

  • 6 dlsuppilovahveroita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlsoijakastiketta

Lisäksi

  • 250 gvehnänuudeleita
  • 100 gpinaattia (baby)
  • 2 kplkeitettyä munaa
  • 2 kplkevätsipulia (ohuina renkaina)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Suppilovahvero-ramenkeitto valmistuu näin:

Valmista ensin liemi. Keitä aineksia hiljalleen 5 minuuttia, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä.

Puhdista suppilovahverot. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä pannulla, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Mausta soijalla.

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa nuudelit syviin keittokulhoihin. Lisää päälle pinaatti. Kauho päälle kiehuvan kuumaa lientä. Anna seistä minuutin ajan.

Jaa suppilovahvero-ramenkeittoannosten päälle sienet, puolitetut munat ja kevätsipulirenkaat.

MITÄ PIDIT?
4