Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihana sienisato!

Suppilovahveropiirakka kannattaa tehdä filotaikinasta! Rapeat kerrokset kätkevät sisäänsä mehukkaan täytteen

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Filotaikinasta tehty suppilovahveropiirakka on helppo syysherkku. Täytteeseen raastetaan suolaista halloumia ja paistetaan valkosipulia ja purjoa.

27.9.2024
Reseptin ainekset
10 palaa
1 pkt (450 g)
filotaikinaa
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1 l (250 g)
suppilovahveroita
2 rkl + 1 dl
oliiviöljyä
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
2 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
kuivattua minttua
¼ tl
mustapippuria
2
munaa
1 ½ dl
maitoa

Suppilovahveropiirakka filotaikinasta – ohje:

  1. Sulata filotaikina.
  2. Hienonna purjo ja huuhtele purjosilppu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna sienet. Raasta juusto.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä niin, että niistä irronnut neste keittyy kasaan. Lisää purjot ja valkosipulit. Paista purjot pehmeiksi. Mausta paistos yrteillä ja pippurilla, sekoita joukkoon juustoraaste.
  4. Vuoraa korkeareunainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Sivele viisi taikinalevyä öljyllä ja laita ne vuoan pohjalle niin, että levyjen reunat roikkuvat reilusti vuoan reunan yli. Levitä päälle puolet täytteestä. Öljyä neljä filotaikinalevyä ja rutista ne täytteen päälle vuokaan. Lisää kerros täytettä ja viimeiset filotaikinat öljyttynä ja rutistettuna. Käännä reunojen yli roikkuneet taikinasiivut piiraan päälle ja kaada loput öljystä piirakan päälle. Leikkaa piiras vuoassa pohjaa myöten 10 osaan.
  5. Yhdistä kulhossa muna ja maito. Kaada seos piirakan päälle ja laita piiras jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt