Kotivinkki

Omenainen suppilovahverokeitto – silkkisen pehmeän keiton salainen ainesosa on Jaloviina

1 h
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
10 min
Miten suppilovahverokeitto voikin olla näin hyvää! Suppilovahverokeitto saa potkua Jaloviinasta. Päälle paahdetaan omenoita, rosmariinia ja auringonkukansiemeniä. Sopan kaverina tarjotaan kirvelirieskaa.
KA
3.3
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 l (200 g)suppilovahveroita (tai 2 dl kuivattuja suppilovahveroita + 6 dl liotusvettä tai 100 g pakastettuja suppilovahveroita)
  • 2 rklvoita
  • 1sipuli
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 lvettä
  • 3 rklkasvisfondia
  • ¼ tlvalkopippuria
  • ½ dlJaloviinaa
  • 2 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • 200 gtuorejuustoa

Päälle

  • 1–2pientä omenaa
  • 1 rklvoita
  • 1–2rosmariininoksaa
  • 2 rklauringonkukansiemeniä
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Omenainen Jaloviina-suppilovahverokeitto valmistetaan näin:

1. Kuullota sieniä kattilassa, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vähintään 30 minuuttia ennen käyttöä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa muutama minuutti. Lisää jauhot ja jatka kuullottamista hetki.

3. Lisää vesi, fondi, valkopippuri ja jaloviina. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna höyryäväksi.

4. Kuori ja kuutioi omena, hienonna rosmariini. Paista omenaa, rosmariinia ja auringonkukansiemeniä pannulla voissa. Mausta halutessasi suolalla. Jaa keitto kulhoihin ja lisää päälle paahdettuja omenakuutioita, rosmariinia ja auringonkukansiemeniä.

MITÄ PIDIT?
3.29
Kommentoi »