Omenainen suppilovahverokeitto – silkkisen pehmeän keiton salainen ainesosa on Jaloviina
1 h
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
10 minMiten suppilovahverokeitto voikin olla näin hyvää! Suppilovahverokeitto saa potkua Jaloviinasta. Päälle paahdetaan omenoita, rosmariinia ja auringonkukansiemeniä.
KA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.9.2020

Omenainen suppilovahverokeitto – silkkisen pehmeän keiton salainen ainesosa on Jaloviina
Ainekset (4 annosta)
- 1 l (200 g)suppilovahveroita (tai 2 dl kuivattuja suppilovahveroita + 6 dl liotusvettä tai 100 g pakastettuja suppilovahveroita)
- 2 rklvoita
- 1sipuli
- 3 rklvehnäjauhoja
- 1 lvettä
- 3 rklkasvisfondia
- ¼ tlvalkopippuria
- ½ dlJaloviinaa
- 2 tlhunajaa
- ½ tlsuolaa
- 200 gtuorejuustoa
Päälle
- 1–2pientä omenaa
- 1 rklvoita
- 1–2rosmariininoksaa
- 2 rklauringonkukansiemeniä
- ¼ tlsuolaa
Omenainen suppilovahverokeitto valmistetaan näin:
1. Kuullota sieniä kattilassa, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vähintään 30 minuuttia ennen käyttöä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa muutama minuutti. Lisää jauhot ja jatka kuullottamista hetki.
3. Lisää vesi, fondi, valkopippuri ja jaloviina. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna höyryäväksi.
4. Kuori ja kuutioi omena, hienonna rosmariini. Paista omenaa, rosmariinia ja auringonkukansiemeniä pannulla voissa. Mausta halutessasi suolalla. Jaa keitto kulhoihin ja lisää päälle paahdettuja omenakuutioita, rosmariinia ja auringonkukansiemeniä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.56