Maku

Itämaiset kaali-suppisnyytit – yhdistä kaksi syksyn himotuinta raaka-ainetta

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Itämaiset kaali-suppisnyytit valmistuvat näppärästi ilman kaalin esikeittämistä ja kypsyvät kätevästi muffinivuoan koloissa. Näitä teet toistekin!
GL
4.3
0
Julkaistu: 4.9.2018


Ainekset (12 annosta)

  • 1 (800 g)kurttu- eli savoijinkaali

Täyte

  • 400 gsuppilovahveroita
  • 1sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½mietoa chilipalkoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1pieni porkkana
  • ½ dl pikariisiä
  • 1muna
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 rklinkivääriä raastettuna
  • 1 rklhunajaa tai siirappia
  • 1 rkl limemehua
  • ½ tlmustapippuria

Voitelu

  • 25 gvoita sulatettuna
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Itämaiset kaali-suppisnyytit valmistuvat näin:

  1. Irrota kaalista 12 lehteä ja ohenna jokaisen lehden lehtiruotia hieman esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Voitele muffinssivuoka ja paina jokaiseen koloon kaalinlehti. Hienonna loppu kaali, sienet, sipulit ja chili.
  3. Kuullota sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, sipulit, kaali ja chili. Sekoittele vielä 5 minuuttia.
  4. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Riisiä ei tarvitse keittää.
  5. Lusikoi täyte koloihin kaalinlehtien päälle ja nosta reunat päälle.
  6. Peitä nyytit foliolla ja paista 175 asteessa noin tunti.
  7. Ota folio pois ja voitele nyytit voi-siirappiseoksella. Paista vielä 200 asteesa 20–30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Kommentoi »